Videón, ahogy a pultos megmenti a fiatalembert, aki majdnem megfulladt egy szendvicstől


0
Hirdetés

Egy videó nemrégiben életmentő eseményt örökített meg. Drámai eset során a fiatalember majdnem megfulladt egy szendvicstől. Az eseményt egy csapos vette észre, aki egyből közbe is lépett, hogy segítsen. A videó rohamosan terjedt el az interneten.

Amikor egy felszolgáló evés közben fuldokolni kezdett, a 33 éves csapos rögtön reagált az eseményre. Nem vesztegette az idejét, és azonnal végrehajtotta a fuldokló pincéren a Heimlich-fogást.

A 22 éves felszolgáló nem kapott levegőt, az étterem többi alkalmazottja pánikba esett.

AZ ÖSZTÖNÖK BEINDULTAK

Joseph Reinhart pultos épp akkor lépett be a helységbe, amikor észrevette, hogy a kiszolgáló, Ashton nem kap levegőt. Reinhart még korábban soha nem használta a Heimlich-gyakorlatot, de az ösztönei beindultak. A pultos megosztotta:

Hirdetés

“Soha nem vettem részt semmilyen tanfolyamon. Nem volt időm gondolkodni. Nagy volt bennem a szorongás, hogy olyasmit kell tennem, amit még soha nem csináltam.”

KÜZDÖTT, HOGY MEGMENTSE A MUNKATÁRSA ÉLETÉT

Reinhart elmondta, hogy az adrenalin segített, hogy mentse a fiú életét. Amikor azt hitte, hogy az étel darab már kijött, ami a munkatársának a torkán akadt, Ashton jelezte, hogy még van ami nem jött ki.

Az egyik étterem alkalmazott Ashton édesanyja volt, aki teljesen megvolt rémülve, amikor a fia küzdött a levegőért. Egy másik alkalmazott pedig rögtön hívta a 911-et.

Hirdetés

A FOJTOGATÁS UTÓHATÁSA

Végül a pultosnak sikerült eltávolítania Ashton-nak az összes ételmaradékot, ami akadályozta őt a légzésben.

Ashton miután már ismét kapott levegőt, remegve leült a földre, ekkor a pultos próbálta megnyugtatni.

AZ ONLINE REAKCIÓ

A szívszorító videó nagyon sok emberhez elért, több mint 400 ezren nézték meg és több száz komment is érkezett rá.

Az interneten az egyik személy következőképpen nyilatkozott: “A férfi nagyszerű munkát végzett, hogy megmentette a fiú életét”.

Azt is megjegyezték, hogy a technika amit alkalmazott Reinhart, nem volt teljes mértékben pontos. Azonban Ashton életét így is megmentette.

MEGMENTETT ÉLET

Az interneten egy másik személy elmesélte, hogy vele is megtörtént ez az élmény. “Ez velem is megtörtént. Tényleg félelmetes élmény, és miután segítséget kaptam, kínosan éreztem magam és csak sírtam”.

Ez a történet mindenkit arra bátorít, hogy tanulja meg a Heimlich-gyakorlatot, mivel ilyen váratlan helyzetekben megmenthessük valakinek az életét. Ashton sem élte volna túl, ha a pultos nem segít neki.

Valaki így szólt: “A Heimlich-gyakorlatot nem lehet csak úgy megtenni: “Mindenkinek meg kellene tanulnia ezt a technikát. Életmentő lehet.”

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin