Starbucks egyik alkalmazottja sírva fakad, miután a vásárlók rosszul bánnak vele


0
Hirdetés

A Starbucks egyik alkalmazottja nyilatkozott arról, hogy milyen rossz bánásmódot kell elviselniük a felszolgálóknak a munkahelyükön. A nő egy videóban mindent elmesélt, ami már vírusként elterjedt az interneten.

A Starbucks egyik dolgozója egy borzalmas munkanapon van túl, amit a vásárlók okoztak neki. A történetét a TikTok-on osztotta meg, és kérte az embereket, hogy legyenek türelmesebbek és megértőbbek.

A videofelvételt az interneten Rachel Keaton osztotta meg. Egy autóban ült, miközben elmesélte a borzalmas történetét.

NEHÉZ IDŐSZAK

A nő még mindig az egyenruháját viselte, amikor három percig magyarázta, hogy az ő munkahelyi nehézségei valójában mindenki problémája.

Hirdetés

Elmesélte, hogy az egyik nap elromlott a sütőjük, és így több energiát kellet belefektetniük a munkába, hogy eltudják készíteni a megrendeléseket. Majd később hozzátette, hogy nagyon fárasztó nap volt, mivel az elromlott sütő miatt hosszabb ideig tartott a rendelések feldolgozása.

Minden vásárlónak próbálták elmagyarázni, hogy miért kell sokat várniuk az italukra amíg elkészül. Az emberek többsége azonban nem volt együtt érző és ez végett rosszabbul bántak az ott dolgozókkal.

Keaton szerint azért kellett többet dolgozni a járvány idején mivel akkor többen felmondtak, és nem volt elég ember a munkák beosztására. A nő később elmagyarázta: “És ez így van rendjén. Ahogy én is megértem, túl nehéz, és őszintén szólva, én már majdnem kész vagyok elmenni.”

Keaton vállalta és megértette ezt a helyzetet, azonban akadtak olyan vásárlók akik ezt lehetetlennek találta.

Hirdetés

AZ EMBEREK NEM ÉRTIK MEG

A nő szerint az emberek úgy gondolták, hogy mivel ez nem az ő problémájuk, így nem is kell megérteniük a szomorú helyzetet. A nő következőképpen nyilatkozott: “Elvárják az élelmiszeriparban dolgozóktól, hogy alkalmazkodjanak a világjárvány idején történő munkavégzéshez. Elvárják tőlünk, hogy rövidített létszámmal dolgozzunk, amíg a rendeléseik kijönnek”.

Az ilyen elvárások azt mutassák, mintha a felszolgálók más emberek lennének a többi embertől. Az ilyen emberek pedig soha nem gondolták, hogy türelmesnek és megértőnek kell lenniük, ha az élet úgy hozza.

Keaton szerint, a világon senkinek nincs arra oka, hogy rosszabbul bánjon az éttermi dolgozókkal. A nő később azt is bevallotta, hogy próbál minél kevesebb szünettel dolgozni, hogy annyi embert tudjon kiszolgálni, amennyit csak tud.

Azonban a munkanapok néha annyira nehezek voltak, hogy már abban reménykedett, hogy kirúgják és így végre pihenhet. Később pedig sírva fakadt és azt mondta: “Ez olyan, mintha nagyon kínos lenne, mert dolgozom, és sírva fakadok munka közben, de nem tudok. Nem tudom tovább csinálni.”

Keaton az interneten megosztott egy videót, amit már több mint 160-szor néztek meg. A videója az embereket meghatotta, és érzelmi reakciókat váltott ki belőlük. Az interneten az egyik személy egyet értett vele és a következőt írta: “Úgy érzem, hogy az emberek sokkal rosszabbul viszonyulnak a szolgáltatóiparban/étkeztetésben dolgozókhoz, mint a világjárvány előtt.”

ONLINE REAKCIÓ

Az interneten az emberek többsége együtt érzett a Starbucks dolgozójával, és követelték a “mindig a vásárlónak van igaza” megszüntetését. Az egyik személy teljesen együtt érzett a nővel és azt mondta: “A világjárvány megmutatta, hogy milyen önzőek az emberek, és sajnálom, hogy ilyen rosszul bánnak veled.”

Azonban akadtak olyanok is, akik leszidták az embereket, hogy minden rosszért a járványt okolják, beleértve a vásárlók durva viselkedését is.

EGY MÁSIK TÖRTÉNET

Tavaly egy videó terjedt el a TikTok felületén, ahol egy Starbucks dolgozó sírva fakadt, miközben egy elégedetlen ügyféllel vitatkozott. A dolgozó végül bocsánatot kért és felajánlott egy ingyen italt a vásárlónak. Az emberek többsége kiakadt azon, hogy  videofelvételt készítettek az alkalmazottról, miközben szorult helyzetben volt.

Azonban akad sok olyan módszer, ami hatékonyban bizonyult az ügyfelekkel való bánásmódban, mint például nyugodtnak kell maradni, empatikusnak kell lenni, és el kell engedni az apró problémákat.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin