Sikeres nő találkozik egy hajléktalan alkoholistával az utcán, és beleegyezik, hogy randevúzzon vele


1
Hirdetés

A férfinak nem volt jó illata, és egy bokor alatt lakott. Azonban a nőnek nem számított a rossz illat vagy a lakás hiánya, mivel rögtön beleszeretett a férfi barna szemébe és kalandvágyó szellemébe.

Emmy Abrahamson és férje Vic Kocula két gyönyörű gyermekükkel boldog családi életet élnek Svájcban.

Senki nem gondolta volna, hogy Kocula, akinek pár éve még tető sem volt a feje felett, ma már egy sikeres családapa.

EGY FURCSA ÜTKÖZÉS

Abrahamson, aki elismert író és még mesterdiplomával is rendelkezett, 2006-ban elutazott Amszterdamba . Az egyik park padjára leült, de ekkor még nem sejtette, hogy az élete teljesen meg fog változni.

Hirdetés

Egy kócos hajléktalannak tűnő férfi elindult felé, és az időt kérdezte meg tőle, azonban mellettük egy hatalmas óra állt.

ELSŐ PILLANTÁS

A férfi felkeltette Abrahamson figyelmét, és leült mellé majd elkezdtek beszélgetni. A nőnek távoznia kellett, de mielőtt elment volna megkérdezte a férfitól találkozhatnak-e újra? Az író visszaemlékezése szerint a férfi a következő szavakat mondta:

“Szombat, 3 órakor, ugyanaz a pad, és csak úgy elsétált.”

A nőnek öt napja volt eldönteni, hogy szeretne-e ismét a férfival találkozni. Azonban a nő nem tudta kiverni a fejéből a férfit, így arra a döntésre jutott, hogy találkozik vele. Abrahamson elment a megbeszélt helyre, de a férfit nem találta sehol.

Hirdetés

MÉLYEBB KAPCSOLAT

Kocula végül egy biciklin érkezett meg 20 perc késéssel a találkozó helyszínére, mivel azt feltételezte, hogy a nő nem fog elmenni. A nő következőképpen nyilatkozott:

“Hat órát töltöttünk együtt, sétáltunk Amszterdamban, piknikeztünk, és legfőképpen megismertük egymást”.

A beszélgetés folyamán a nő megtudta, hogy a 25 éves férfi egy rosszul sikerült túra végett hajléktalan.

ÚTJAIK ÖRÖKRE ELVÁLNAK

A nő már kezdett beleszeretni a férfiba, rengeteg időt töltöttek együtt, azonban a nőnek vissza kellett térnie a szülővárosába, Bécsbe. A férfinak nem volt sem telefonja, sem pénze, hogy a nővel tudja tartani a kapcsolatot, azonban Abrahamson mégis megadta a telefonszámát, és a következő szavakat mondta:

“Nem tudtam, hogy látom-e még valaha. Reméltem, hogy igen, és nem tudtam nem gondolni rá”.

Egy hónappal később a férfi elhatározta, hogy megfogja keresni a Abrahamson-t, de előtte szerez annyi pénzt, hogy eljuthasson Bécsbe. Később a férfi felhívta a nőt és tudatta vele, hogy Bécsben van.

MÁR CSAK FELFELÉ VEZET AZ ÚT

A pár kapcsolata új iránt vett. A férfinek hatalmas változásokat kellett elérnie, mivel amíg az utcán élt sok alkoholt fogyasztott. A felesége a következő szavakkal nyilatkozott:

“A férfi magától döntött úgy, hogy nem fog inni, és így is tett.”

A férfi élete jó irányba fordult. Diplomát is szerzett gépészmérnöki szakon, amire felesége bátorította.

JÓ HATÁSOK

Kocula élethelyzetén azonban nem csak felesége javított. Abrahamson a következőképpen fejezte ki magát:

“Sokan úgy látják én mentettem meg Kocula-t, azonban ez pont fordítva van. Mindennap megnevetett és megmutatta, hogy nincs szükségem sok mindenre, hogy elégedett legyek.”

A párnak a története bizonyítja, hogy mindannyiunknak van mit nyújtani, függetlenül a társadalmi státuszunktól vagy attól, hogy mennyi pénzt keresünk.

A SZÜLŐI SZERETET

Természetes Kocula csak egy személy a sok közül, akik életükben hajléktalanok voltak, és függők.

Az emberek mindent megtesznek azért, hogy segítsenek barátjaikon, ha esetleg utcára kerülnek. Egy anyuka, Jill Rosenow elhatározta, hogy segít lányának, Alice Crawford-nak, aki az utcán él életét jobbá tenni.

Alice megszökött az elvonóról, és eltűnt. Az édesanyja a televízióból értesült, hogy lánya milyen helyzetbe került.

A hír láttán a rokonok azonnal repülőre szálltak és elutaztak Denver-be. A családtagok felvették a riporterrel a kapcsolatot, hogy segítsen nekik megtalálni Alice-t.

Mindezek ellenére a családja szinte véletlenül talált rá a lányra, amikor a család egyik tagja a mosdót használta. Anya és lánya újra találkoztak egymással, azzal a reménnyel együtt, hogy Crawford élete is megváltozik, akárcsak Kocula-é.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

1
admin