Örökbe fogadnak 3 bántalmazott gyereket, majd 18 évvel később befogadják 8 testvérüket is, hogy biztonságban legyenek


-1
Hirdetés

Egy család biztonságos otthont adott három gyermeknek, de nem is gondolták, mi fog történni 18 évvel később. Gyermekeik féltestvéreinek kétségbeesetten segítségre volt szükségük, és az örökbefogadó szülők tudták, hogy tenniük kell valamit.

Gyermekek egy csoportja szenvedett egy bántalmazó otthonban, de szerencsére sikerült megmenteni őket. Nem sokkal később Jennifer Gossard és férje, Greg hallott a történetükről, és segíteni akartak. A Utah állambeli házaspár úgy döntött, örökbe fogadják a három testvért.

Otthonukba fogadták őket, és gondoskodással és szeretettel nevelték őket. Történetük azonban 2014-ben váratlan fordulatot vett. A testvérek vér szerinti anyja, Jamie Hicks ismét gyermekeket szült, és állítólag kárt okozott nekik.

 

Hirdetés

AZ ÉRZELMES TELEFONHÍVÁS

Az anyának az örökbefogadtott három testvér mellett még nyolc gyereke volt, és szerencsére kettő közülük megszökött, és riasztotta a hatóságokat. Amikor Casey Gossard, az akkor 21 éves tengerészgyalogos meghallotta a hírt, rájött, hogy az ő féltestvéreiről van szó.

Tudta, hogy kapcsolatba kell lépnie velük, ezért felhívta örökbefogadó anyját. Jennifer és Greg megdöbbentek az telefonhívástól, és annak ellenére, hogy hamarosan nyugdíjba készültek, tudták, hogy az életük hamarosan megváltozik.

EGY CSALÁD

Jennifer utánanézett a történetnek, és rájött, hogy gyermekei féltestvérei veszélyben lehetnek. A jelentésből kiderült, hogy Hickset letartóztatták, mert bántalmazta, éheztette és elszigetelte a gyerekeit. Jennifer és három örökbefogadott gyermeke is teljesen összetört.

Hirdetés

Válaszokat és segítséget vártak tőle. Jennifer azt mondta:

“Az örökbefogadott gyermekeink családjáról van szó. Tehát számunkra is családtagok. A családról pedig gondoskodni kell”.

 

HAZAHOZZUK ŐKET

A Gossard szülők, akiknek négy vér szerinti gyermekük is van, tudták, mit kell tenniük. 2014 közepén hazahozták mind a nyolc testvért, amíg hivatalos örökbefogadási adatokat, kérvényeket fel nem dolgozták.

2016-ban a család hivatalosan is befogadott ötöt a nyolc gyerekből (a másik három már betöltötte a 18. életévét). Ennek ellenére mind a nyolc testvér Utahban élt, hogy kapcsolatban maradjanak a fiatalabb testvéreikkel.

TIZENÖT GYERMEKÜK VAN

Jennifert és Greget most már 15 gyerek hívja “anyának” és “apának”! Csak heten élnek a házukban, de az minden testvér elkötelezett az összetartás mellett – mindazok után, amit átéltek, szükségük is van rá.

Jennifer elárulta, hogy otthonuk mindig nyüzsgő és hangos, nem is szeretné másképp. A házaspár büszke a gyerekeikre, hogy ilyen rugalmasak és reménykednek a jövőben. A nő így nyilatkozott:

“Ma annyira izgatottak, hogy – és ez szomorúan hangzik, de – szabadok. Ez az igazság. Annyira boldogok, hogy szabadok lehetnek. Hogy kapcsolatban lehetnek velünk, de szabadok a múlttól”.

 

EGY MÁSIK TESTVÉRI ÖRÖKBEFOGADÁS

Az örökbefogadás gyönyörű pillanat egy gyermek életében, de néha elválasztja a testvéreket. Szerencsére néhány szülő olyan testvérpárt fogadhat gondjaiba, mint Angela és Elliott Turbeville. A házaspár tavaly hat testvért fogadott örökbe.

Éppen karácsonykor fedték fel a hírt akkori nevelt gyermekeiknek, és ez egy érzelmes nap volt mindenki számára. Angela megosztotta, hogy a gyerekek anyukája is a nevelőszülői rendszerben volt, és remélte, hogy megszakad ez a kör.

 

A Tuberville család nagyon örül az örökbefogadásnak, akárcsak a Gossard házaspár, akik imádják a nagy családjukat. Ezeknek a szülőknek köszönhetően a gyerekek megkapják azt a szeretetet, amit megérdemelnek.

 

via: amomama.com

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

-1
admin