Négy év nevelőszülőség után örökbe fogadják a három testvért – “Ez azt jelenti, hogy van egy családunk”


0
Hirdetés

A három testvér egyike, akiket együtt fogadtak örökbe, elmondta, hogy ha felnő segíteni szeretne más hozzá hasonló helyzetben lévőknek, és az inspirációt örökbefogadó édesanyjának köszönheti.

A nevelőszülői rendszer kemény és érzéketlen tud lenni, ha a gondjaira bízott testvérekről van szó, a legtöbbjüket gyakran választják el egymástól. Minden bizonnyal ez volt a helyzet Jonathan, Madeline és Benjamin esetében is, akiket évekig elválasztott egymástól a nevelőszülői rendszer.

Jennifer Tveter, egy egyedülálló hölgy a New Hampshire állambeli Derryből végül gondjaiba vette őket és a dolgok kezdtek jobbra fordulni a trió számára.

A nő, aki egy családon belüli erőszak elleni szervezetnél dolgozik, 2017-ben regisztrált, hogy nevelőszülő lehessen, és egy évvel később meg is kapta az engedélyt.

Hirdetés

Mikor a gyerekek először költöztek az otthonába, jogilag nem voltak örökbe fogadhatók, de Jennifer azonnal megszerette őket, és gyorsan a traumájuk gyógyításának szentelte magát. A Metro.co.uk-nak mesélt arról, hogyan vették le a gyerekek a védelmező páncéljukat a gondozásában. Az ő szavaival élve:

“A kezdet rendkívül nehéz volt. Minden egyes nap terapeuták voltak a házunkban”

 

Jennifer az első évben szinte csak arra koncentrált, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat. Dolgoztak a traumákon és a kríziskontrollon – két olyan dolgon, amit ki kellett küszöbölni, mielőtt a gyerekek szépen be tudtak volna illeszkedni.

A második évben Jennifer nagy figyelmet fordított a kötődésre, miközben megtanította őket arra, hogyan éljenek úgy, mint a normális, egészséges gyerekek.

Hirdetés

Szerencsére a gyerekek is megszerették, így mikor megtudták, hogy Jennifer örökbe fogja fogadni őket, eluralkodott rajtuk az öröm – ez azt jelentette, hogy soha többé nem kell aggódniuk amiatt, hogy el kell válniuk egymástól.

Madeline elmondta: “Ez azt jelenti, hogy van egy családom, és soha nem vehetnek el minket, és soha nem válhatunk el, és boldogan élhetünk, amíg meg nem halunk.”

A hír megünneplésére a derryi helyiek egy vidám autós felvonulást szerveztek, ami lufikkal, nagy transzparensekkel és dudaszóval volt megfűszerezve. Jennifer hálás volt, hogy a gyerekek most már a gyermeki létre és a felnőtté válásra koncentrálhatnak. Így nyilatkozott:

“Most már csak gyerekek lehetnek, gyógyulhatnak; boldogok és szeretettek lesznek, mert szeretik őket. Nem csak én, hanem az egész családom.”

Jonathan, Madeline és Benjamin elegáns ruhába öltöztek a hivatalos örökbefogadási ceremóniára, és büszkén mosolyogtak.

Jonathan később bevallotta, hogy ez volt élete “legjobb” napja; nővére, Madeline is egyetértett abban, hogy ő is boldognak érzi magát.

Az imádnivaló trió megosztotta álmait a World News Tonightnak; Jonathan, a legidősebb arról beszélt, hogy “portré rajzoló lesz a rendőrségnél”, míg Benjamin azt mondta, hogy “pék” szeretne lenni.

Madeline, az egyetlen lány azt mondta, hogy ő csak arra vágyik, hogy felnőve nevelőszülőkön segíthessen, és senkinek sem kellett kitalálnia, honnan jött az ihlet.

Záró üzenetében Jonathan arra biztatta a többi gyereket, akik a saját végleges otthonukra várnak, hogy ne aggódjanak akkor sem, ha “sokáig tart”, mert meg fogják találni a családjukat.

Közben a család idei frissítéséből kiderült, hogy Jonathan, Benjamin és Madeline mostantól egy új, Finnegan nevű kistestvér nagytestvérei lesznek! Szerencsére továbbra is minden rendben van a csapatnál, és remélhetőleg semmi sem változik.

via: amomama.com

 

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin