Két lánytestvér, akik otthonról menekülnek, találkoznak egy nővel, aki borítékot ad nekik


0
Hirdetés

Két nővér elmenekült hazájából, Jugoszláviából. Útjuk során egy idegennel hozta a sors őket össze, akitől a repülőút során egy borítékot kaptak – a boríték tartalma örökre megváltoztatta az életüket.

Magunk mögött hagyni mindent, amit ismerünk és szeretünk sosem könnyű, de sajnos a világon sok menekült számára ez elkerülhetetlen. Sok ember felfoghatatlan események miatt kényszerül lakóhelyét elhagyni, és mindent megtesz azért, hogy az élete egy jobb irányban induljon el.

Miután két testvér elhagyta szüleit a háború sújtotta Jugoszláviában, biztonságukért Amerikába utaztak. Az utazás során adódott, hogy egy nő mellett ültek, aki meghallgatta a történetüket, és úgy döntött, hogy segít a bajba jutott lányokon.

KÉNYTELENEK VOLTAK ELMENEKÜLNI OTTHONUKBÓL

1999-ben a 12 éves Ayda Zugay és a 17 éves nővére Vanja Contino elbúcsúzott édesanyjától és édesapjától. A háború végett elkellet menekülniük hazájukból, hogy folytatni tudják az életüket.

Hirdetés

Az utazás során a fiatal lányoknak fogalmuk sem volt, hogy mit is fognak tenni és hogyan fogják ezt túlélni. Az események jobb fordulatot vettek a lányok számára mikor találkoztak egy Tracy nevű nővel a repülőgépen.

Európából, Minnesotába tartó járaton Ayda és nővére egy jószívű nő mellett ült, aki végighallgatta szívszorító történetüket. Ahelyett, hogy szemet hunyt volna, az idegen tett valami jelentőset.

A TALÁLKOZÁS A REPÜLŐN

Tracy elérzékenyült a nővérek történetén, és lenyűgözte, hogy el merték hagyni az otthonukat. Tracy úgy érezte segítenie kell a két testvérnek és át adott nekik egy borítékot. Ez a boríték nagyon sokat jelentett.

A két testvér közül Vanja volt, aki jobban beszélt angolul, így ő mesélte el a történetüket a hölgynek.

Hirdetés

Ez a bátorító találkozás kellett a nővéreknek ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni. Tracy miután átadta a borítékot, arra kérte a két testvért akkor nyissák ki a borítékot miután leszálltak.

AZ ÉLETET MEGVÁLTOZTATÓ BORÍTÉK

Amikor Ayda meglátta mi van a borítékban teljesen ledöbbent. A boríték tartalma 100 dollár és lógó fülbevalók voltak. Másnak talán nem számított volna sokat, de a két testvérnek pont elég volt ahhoz, hogy egy darabig megéljenek belőle.

Ayda később hozzáfűzte:

“Amikor kinyitottam a borítékot, és megláttam a 100 dollárt, megdöbbentem, mert valójában nem volt nálunk semmi. Nem volt pénzünk, még egy dollárunk sem.”

EGY IDEGEN BÁTORÍTÓ ÜZENETE

A boríték elejére egy üzenet volt címezve Ayda és Vanja részére, amit mindig nagy becsben fognak tartani. Tracy csupa jókívánságokat írt a lányoknak, és egy kis megkönnyebbülést is érzett, hogy tudott segíteni a lányoknak, még hacsak kicsit is. Tracy a levélben a következő gondolatokat fogalmazta meg:

“Nagyon sajnálom, hogy az országotok bombázása gondot okozott a családotoknak. Remélem, hogy Amerikában való tartózkodásotok biztonságos és boldog lesz számotokra.”

Az idegen is üdvözölte a nővéreket Amerikában, és az üzenetet egyszerűen így írta alá: “Kérem, használja a boríték tartalmát, hogy segítsen önöknek. Egy barát a repülőgépről -Tracy.”

A PÉNZ SEGÍTETT NEKIK A TÚLÉLÉSBEN

A két testvérnek Tracy nagyon sokat segített. A borítékkal amit tőle kaptak, megtudták vásárolni az alapvető élelmiszereket, amelyekkel boldogulni tudtak az Egyesült Államokban.

Tracy hatalmas reményt adott a két testvér számára. A bevándorlónak hatalmas ellenőrzéssel kellett szembenézniük, és a nő nagylelkűsége mindig bátorította őket. Ayda később megosztotta:

“A boríték külsején egy csodálatos üdvözlő üzenet volt. Ezt nagy becsben tartom, mert az idő múlásával azt tapasztaltam, hogy a legtöbb helyen nagyon ritkák az ehhez hasonló üdvözlések.”

ÉVEKIG KERESTÉK, HOGY KÖSZÖNETET MONDHASSANAK

A nővérek nagyon kitartóak voltak, így az Egyesült Államokban rendkívüli életet építettek maguknak. Ayda több helyen is tevékenykedett, egy nonprofit szervezettel dolgozott, majd segített egy tanácsadó ügynökséget létrehozni, és küldöttként vett részt a Menekültügyi Kongresszuson.

Vanja férjhez ment, és ma már egy boldog család tagja. Azonban mindkét testvér megakarta köszönni Tracy-nek, hogy az elején segített nekik, hogy tudjanak boldogulni az életben.

Ayda sok éven át kereste a nőt, mivel mindig csak akadályokba botlott. Később a következőt nyilatkozta: “Az esélyek alacsonyak, ugyanakkor nem vagyok elkeseredett. Addig akarok hajthatatlan maradni, ameddig csak tudok.”

A TWEET, AMI SEGÍTETT A KERESÉSBEN

Amikor már nem tudták, milyen módon találják meg a nőt, akkor azt hitték soha nem fognak vele ismét találkozni, akinek nagyon sokat köszönhetnek. Később több mint két évtized után, az internet segítségével megtalálták a nőt.

2022-ben online keresést osztottak meg, hogy megtalálják Tracy-t. Egy menekülteket támogató szervezet osztotta meg Twitteren, ahol egy nő rögtön felismerte édesanyja kézírását. Egy tweetben a következőt válaszolta a lányoknak:

“Az édesanyámat, Tracy Pecket keresik! A kézírása összetéveszthetetlen. Emlékszik rátok!”

VÉGÜL MEGTALÁLTÁK A NŐT.

A 70 éves Tracy Peck éppen elintéznivalókat intézett, amikor a barátok és a családtagok megpróbálták elérni és megosztani vele a hírt. A nő megvolt döbbenve, hogy annyi év után Ayda és Vanja emlékszik rá és kapcsolatba szeretnének vele kerülni. A nő a következőt osztotta meg velük:

“Lehúzódtam az út szélére, elővettem a történetet, és megláttam a borítékot a kézírásommal, és azt gondoltam: “Te jó ég, ez vagyok én, akit keresnek!”

ÉRZELMI ÚJRAEGYESÍTÉSÜK

Elsőként Zoom segítségével kommunikáltak, ami mindenki számára érzelmes találkozás volt. Ayda megköszönte Tracy-nek, hogy emlékeztette őt arra, hogy maradjon mindig erős, és hozzátette: “Végre képes vagyok továbblépni és gyarapodni. És ez annyira boldoggá tesz engem.”

Tracy nagyon boldog volt, hogy tudott segíteni a két testvérnek és jobbá tudta tenni az életüket. A nő később azt is hozzá tette, hogy döntésének meghozatala csöppet sem volt nehéz. Megjegyezte:

“A kedvesség valami – ez egy ajándék, egy igazi ajándék Istentől. Számomra nem volt kérdés, hogy ezt megtegyem értetek, lányok, mert annyira megérintett a történetetek.”

Ayda alig várta, hogy a nőnek szóban is köszönetet mondjon, mindazért amit értük tett. Kiskorukban csak kézjelekkel tudtak kommunikálni. Megbeszélték, hogy személyen is találkoznak, így jobban megismerhették egymást.

A KEDVESSÉGNEK HULLÁMZÓ HATÁSA VAN

Tracy elmesélte, hogy egy párizsi útról tért vissza,miután megnézte az 1999-es francia nyílt bajnokságot. Csak egy 100 dolláros bankjegy volt a táskájában, és tudta, hogy ezt oda kell adnia. Azonban akkor még nem sejtette, hogy kedvessége milyen hatást fog eredményezni.

Ayda és Vanja életét örökre megváltozott, amikor Tracy úgy döntött segít nekik.

Tracy története arra tanít meg minket, hogy mindig legyünk figyelmesek és gondoskodók, mert soha nem tudhassuk, hogy a világon kinek van rá szüksége.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin