Idős hölgyet elbocsájtották, mert ingyen ebédet adott egy iskolásnak, aki nem tudott fizetni érte


0
Hirdetés

Egy nő az együtt érző volt, amiért súlyos büntetést kapott. Úgy döntött inkább beszél róla és nem hallgatja el az igazságtalanságot.

Bonnie Kimball egy iskolai büfében dolgozott, de egy nap olyan döntést hozott, amiért elbocsájtották.

2019 elején New Hampshire-ben egy fiúnak nem volt pénze, hogy kifizesse az ebédét így a nő úgy döntött, hogy ingyen ad neki. Másnap az élete örökre megváltozott.

A BÜFÉS HÖLGY JÓ SZÁNDÉKA

A nő elmondta, hogy az iskolás fiú másnap odaadta volna a pénzt, azonban a vezetőség nem találta elfogadható indoknak, hogy segítsen a fiúnak.

Hirdetés

A büfés hölgy következőképpen emlékezett vissza: “Hát, bejött és kifizette az ebédjét, azonban ők azt mondták nem számít, mert lopás volt.”

A nőt lényegében azért rúgták ki, mert segített a fiúnak. Amikor az eset megtörtént, a hölgy mellett állt az a személy is, aki végül elbocsájtotta.

A büfés hölgynek egy hivatalos felmondólevelet is átadtak, amelyben az állt, hogy megsértette a vállalat szabályzatát.

Hirdetés

Ezután közölte, hogy az utolsó hónapra kifizetésre került.

GYERE VISSZA, NE HAGYJ ITT!

Néhány hónappal később a vállalat ismét alkalmazni szerette volna a hölgyet, és a döntésükről írt közleményükben azt írták: “Felajánljuk, hogy újra felvesszük a korábban felmondott alkalmazottunkat.”

A Cafe Services ezután azt állította, hogy módosítják azokat a szabályzatokat is, amelyek a hölgy kirúgásának okai voltak.

Kimball azt mondta, hogy nem válaszolt a cégnek. Azonban később így nyilatkozott: “Még mindig beugrok az iskolába, de ez már nem ugyanaz, mint ha minden nap velük lennék.”

A TÖRTÉNET MEGDÖBBENTŐ MÁSIK OLDALA

Végül a vállalat ismét megszólalt, bár tiszteletben tartják alkalmazottaik magánéletét, de elszerették volna mondani a saját szemszögükből is a dolgokat, és azt állították, hogy Kimball hazudott.

“A diáknak nem számoltak fel semmit az étkezés során. Az alkalmazott azt mondta az igazgatónak, hogy az ebédet a diák számlájára terhelte, de az igazgató később megerősítette, hogy semmilyen számlán nem volt terhelés.”

A Cafe Services azt is állította, hogy a fiúnak az elmúlt három hónapban egyetlen étkezésért sem számoltak fel.

NEHÉZ DÖNTÉS

Nem ismerjük a történtek pontos körülményeit, de egy kérdésről van szó. A pénzre összpontosítva vagy legalábbis elgondolkozunk mi az ami helyesnek tűnik.

Kimball az empátiát választotta a politika helyett. Ahogy egy másik személy mondta, néha az emberség fontosabb, mint a szabályok betartása.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin