Idős, egyedülálló apuka örökbe fogad 5 testvért, akik örök otthont keresnek, most egyedül neveli őket


0
Hirdetés

Egy kedves idős férfi úgy dönt, hogy nyugdíjba vonul, hogy 5 testvért örökbe fogadjon, és jobb életet biztosítson számukra.

Lamont Thomas, a New York-i idős férfi egyedülálló szülő és már sokszor bebizonyította, hogy kedvessége határtalan. Annyi gyermeket tud örökbe fogadni, amennyit csak szeretne.

Lamont jószívű cselekedetei, a két vér szerinti gyermekével kezdődött, akiket egy korábbi házasságából fogadott be. Végignézte, ahogy a nagyvilágban a gyerekek elveszítik szüleiket, és beillesztik a rendszerbe, ez nem tetszett neki és tenni szeretett volna valamit ez ügyben. Olyan gyerekeken kezdett segíteni, akiknek ismerte a szüleit.

Lamont eleinte vendéglátásban dolgozott, de nem sokkal később szenvedélyévé vállt, hogy mások gyerekeivel törődjön. Az egyedülálló apuka, miközben két gyermekét nevelte úgy döntött, hogy nevelőszülői képesítést szerez.

Hirdetés

Az idős férfi 20 év alatt több mint 30 gyermeket fogadott be, ebből öt gyermeket örökbe is fogadott, akik ma már felnőttek. Miután a legtöbb gyermeke férjhez ment, Lamont üres családapa lett, és hamarosan nyugdíjba vonult.

LAMONT ÖT TESTVÉRT FOGAD ÖRÖKBE

Az idős férfi annak szentelte az életét, hogy a gyerekeknek segítsen és gondozza őket. 2020-ban hallott öt testvérről akiket a rendszerbe akarják beilleszteni így rögtön elindult, hogy segítsen nekik.

A kisgyerekek, Major, Michaela, Zendaya, Nakia és Jamel ugyanabból a családból származnak, de a nevelőszülői eljárás miatt szét akarták őket választani. Ekkor lépett közbe Lamont, mivel nem értett egyet, hogy a testvéreket szétválasszák.

Hirdetés

Az öt testvért nem volt egyszerű örökbe fogadni, azonban az idős férfi kilépett a nyugdíjból és újból nevelőszülővé vállt, így hazavihette az öt kisgyermeket. GMA-nak Lamont a következőképpen nyilatkozott:

“Küzdöttem, hogy visszatartsam a könnyeimet. Minden nap, amikor erre gondolok, bedagad a szemem. Mindaz, amit elszenvedtünk, hogy ez megtörténjen, nem semmi volt.”

2007-ben örökbe fogadta az ikreket, Germayne-t és Tremayne-t, valamint három másik gyereket, Jamelt, Germant és Michaelt. Ő volt Lamont első nevelt gyermeke, és most ápolóként dolgozik. Később következőképpen nyilatkozott nevelőapjáról:

“Ő volt a harmadik nevelőszülőm, és végül ez lett az örök otthonom. Ismerte a biológiai szüleimet. Lamont soha nem utasított el egy gyereket sem. Vagy kiöregedtek, vagy hazamentek a saját családjukhoz.”

A fiatal férfi, nagyon hálás volt, amit a nevelőapja tett érte. Ha nincs mellette, nem hiszi, hogy azzá a férfivé vált volna, aki lett belőle.

Az idős férfi elmondta, hogy korábban az öt kisgyermek édesapját is ő nevelte fel. A férfi mindenáron segíteni akart az öt gyermeknek, akiknek segítségre volt szükségük. Később kijelentette, hogy szerinte a gyerekek elhanyagolás miatt kerültek a nevelőotthonba.

Mielőtt Lamont örökbe fogadta volna a gyerekeket, különböző városok nevelőotthonaiba voltak elszállásolva. A férfinek nem tetszett, hogy a testvérek szét vannak választva egymástól ezért nevelőszülőként nevelte őket. Később úgy döntött, hogy örökbe fogadja őket. Lamont az új kisgyermekeiről elmondta:

“Új energiát adnak nekem. Szeretni való gyerekek, nagyon ragaszkodóak. Megérdemlik, hogy testvérekként neveljük őket, és ez volt az én harcom.”

A CÉL ELÉRÉSE

Lamon-t elmondta, hogy apaként, aki szereti a gyerekeket, és céljának érezte, hogy változást hozzon a gyerekek életében. CBS News szerint, a történet akkor került nyilvánosságra, amikor a család először ünnepelte közösen a hálaadást.

Az idős férfi nagyon hálás volt, hogy élete minden percét azzal tölthet, hogy gyermekeket nevel. Azonban az egyedülálló férfinak gyakran segítettek a közösség tagjai.

Lamont kedvességének köszönhetően sok gyermek kap egy újabb esélyt, hogy jobb élete lehessen, mint amibe beleszületett.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin