Ezért nem lenne szabad farmert viselned a repülőn – az ok döntő lehet az egészséged szempontjából


0
Hirdetés

Most, hogy a koronajárvány végre lecsillapodott egy kicsit, sokan tervezik, hogy útra kelnek.

Repüléskor azonban nem csak a kényelem érdekében fontos a megfelelő ruházat kiválasztása. A fedélzeten az egészség és a biztonság szempontjából is létfontosságú lehet. Íme a ruhadarabok, amelyeket mindenképpen kerülnöd kell!

A nyár közeledtével idén végre sokak számára újra eljött az utazás ideje. A táskákat egy hétig tartó napsütésre, úszásra, vagy épp hétvégi kirándulásokra csomagoljuk.

Ez azt is jelenti, hogy sok utas fog felszállni a repülőgépekre. De van egy rejtett veszély, amire a legtöbb ember nem gondol, mielőtt elmegy: milyen ruhákat vesz fel. Mivel nem csak a kényelemről van szó, a rossz ruhaválasztás közvetlen veszélyt is jelenthet!

Hirdetés

A ruhadarabok, amelyeket el kell kerülni

A stílus és a kényelem valójában kombinálható. Vannak azonban bizonyos ruhadarabok, amelyekről különösen fontos, hogy lemondj. Íme az utaskísérő személyzet tippjei:

Szűk ruházat: A szűk farmer, az alakformáló szoknya vagy a merev blúz valóban veszélyes lehet repülés közben – írja a Readers digest. A levegőben ugyanis fontos a megfelelő vérkeringés fenntartása, különben fennáll a vérrögök kialakulásának veszélye. A testünk megduzzad a magasságban, így ezek a ruhák még szűkebbek érződnek, mint mielőtt felvettük, ezáltal még nehezebbé téve  a mozgást és az egészséges keringés fenntartását. Az SOS International ezért azt ajánlja, hogy:

  • Légy a lehető legaktívabb a repülés alatt
  • Óránként sétálj egy kicsit, és ülve is gyakran mozgasd a lábad
  • Igyál sokat, de légy óvatos az alkohollal és a kávéval
  • Kerüld az altatók használatát

Gyúlékony ruházat: Bár ritka, de előfordulnak tűzesetek a repülőgépek fedélzetén. Ezért, ha tűz ütne ki, érdemes felkészülni, mivel nem tudsz olyan gyorsan elmenekülni a veszély elől, mint máskor. Egyesek ezért azt ajánlják, hogy kerüld a vékony és gyúlékony anyagokat, például a pamutot vagy a vásznat.

Kontaktlencse: Mivel a repülőgép fedélzetén a levegő nagyon száraz, irritálhatja a szemet. Különösen azok számára, akik kontaktlencsét viselnek. Ezért jó ötlet lehet, ha a repülés idejére szemüvegre váltasz. Ha ez nem lehetséges, vigyél magaddal szemcseppet, fogyassz sok folyadékot, ne aludj a lencsékkel, és legyen nálad egy extra lencse is.

Hirdetés

Túl kevés ruha: Egy külföldi/tengerparti nyaralás előtt teljesen érthető, ha az ember annyira izgatott, hogy a legtermészetesebb ruhaválasztás (a rövidnadrág vagy a ruha) mellett dönt. De a repülőgépeken általában hideg van, ezért mindig a legjobb, ha rétegesen öltözködsz. Ha bármilyen okból evakuálásra lenne szükség, még az utaskísérők is azt mondják, hogy az evakuálási útvonal nagyon kényelmetlen kevés ruhában…

Ruhák, melyeket ajánlott felvenni

Ahogy vannak ruhadarabok, amelyeket érdemes elkerülni, természetesen vannak tippek arra vonatkozóan is, hogy mit érdemes magaddal vinned a repülőútra. Íme a legjobbak:

Kompressziós zokni: Az egyik legjobb tipp az olyan zokni viselése, ami segíti a vérkeringést és lábakban megakadályozza a vérrögök kialakulásának esélyét. Csak arra ügyelj, hogy ne legyen túl szoros, nehogy véletlenül az ellenkező hatást érje el!

“Lélegző” anyagok: Az olyan természetes anyagok, mint a selyem és a gyapjú kiváló opciók.

Rugalmas anyagok, ruhák: Mint fentebb említettük, amikor repülünk, testünk kissé megduzzad. Ezért a rugalmas és “puha” ruhák kényelmesebbek. Az sem ritka, hogy a gyomor megduzzad a repülés során, ezért a rugalmas nadrágok szintén kényelmesek lehetnek.

Kényelmes cipő: A papucsokat és a magas sarkú cipőket jobb, ha a poggyászban hagyod. A repülőtér gyorsan zsúfolt és sietős lehet a helyzet, de a repülőn fontos, hogy kényelmesen érezzük magunkat. Válaszd inkább a legkényelmesebb tornacipődet!

 

via: newsner.com 

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin