Egy rendőrt fotóztak le, aki egy hajléktalan nővel ül és pizzát eszik


0
Hirdetés

Az interneten egy szívmelengető fényképet osztottak meg egy rendőrről és egy hajléktalan nőről. Voltak olyan emberek akik imádták, és voltak olyanok akik negatívan fogták fel a helyzetet.

2020-ban egy észak-karolinai rendőr, Michael Rivers találkozott egy hajléktalan nővel, Michelle-lel. A 29 éves férfi megsajnálta a hajléktalan nőt, és úgy döntött, hogy vesz neki és magának egy pizzát.

A rendőr és a hajléktalan nő között a beszélgetés egyenrangú félként történt. Később a rendőr úgy nyilatkozott, hogy beszélgetésük tanulságos és ösztönző volt.

EGY MEGHATÓ PILLANAT

Amikor Cassie Lea Barnes  arrafelé sétált, annyira megérintette, és úgy döntött lefotózza a szívmelengető pillanatot. Férje a pillanatképet feltöltötte a Facebook-ra, amelyhez azt írta: “Cassie éppen ebédszünetben volt, és megfigyelte, ahogy Goldsboro legjobbjai egy hajléktalan emberrel együtt ebédelnek.”

Hirdetés

A poszt vírusként terjedt és rengeteg megosztás, reakció és komment gyűlt össze rá.

AZ INTERNET HARCOSOK ÖSSZECSAPÁSA

A legtöbb hozzászólás, amit kaptak csupa pozitív volt. A közösségi médiában, ahogy lenni szokott, voltak ellentmondások és fellángolások is. Az interneten az egyik személy a következőt írta: “Bárcsak valaki megmutatná ezt Colin Kaepernicknek.”

Vegyes válaszok érkeztek, voltak akik a hajléktalanokat kritizálták, de a legtöbb ember együtt érző volt.

Hirdetés

A HOZZÁÁLLÁS MEGVÁLTOZTATÁSA

A rendőrtiszt arra biztatta az embereket, hogy nézzenek túl a rendőrökkel és a hajléktalanokkal kapcsolatos feltételezéseiken. Michael West rendőrfőnök következőképpen nyilatkozott:

“A munkánk körülményei gyakran kellemetlen hívás a szolgálatra, de ez a kép csak azt mutatja, hogy ugyanolyan emberek vagyunk, mint bárki más.”

Rivers szerint, akik az utcán élnek, egyszerűen csak balszerencséjük volt, és bárki kerülhet ilyen helyzetbe.

ÖNZETLENSÉG A GYAKORLATBAN

Carmen Mendez, aki önkéntesként segít a hajléktalanoknak. Jól ismeri azoknak az embereknek a történetét, akik utcán töltik az éjszakát.

A nő rögtön cselekedett, amikor egy étteremben a vendégek undorral bántak a hajléktalannal. A hajléktalan nő csak a maradékot szerette volna elvinni, de Mendez úgy döntött, hogy segít a hajléktalan nőnek és meghívja egy teljes étkezésre. A hajléktalan nőt ez teljesen megérintette és elkezdett sírni Mendez karjaiban.

Ezzel bebizonyítható, hogy egy kis jó szándék hatalmas hatással lehet egy másik ember életére.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin