Egy nőt nem lehet felismerni, miután 70 kg-ot fogyott


-1
Hirdetés

Egy nő leszeretett volna fogyni, mivel a túlsúlya miatt rengeteget csúfolták, és bántalmazták. A diétájának meglett az eredménye, sikerült 70 kilót lefogynia.

Bármit eltudunk érni, csak eléggé kell hinnünk benne, hogy meg tudjuk valósítani. A történetünk főszereplője Hattie Francis. A nő az angliai Worthingből, a nyugat-sussexi Worthingből származik. A történetével az embereket inspirálja.

A 30 éves nő nehéz időszakon van túl, mivel akárhányszor elhagyta az otthonát folyamatosan zaklatták. A zaklatás már iskoláskorában kezdődött, amikor felnőtt lett, ez csak rosszabbra fordult.

HATTIE-NEK SIKERÜLT LEFOGYNIA

A nő már megunta, hogy az idegenek mindenféle rosszat kiabáltak rá az utcán, és ekkor döntött úgy, hogy elkezdi a fogyókúrát. A nő nehezen emlékezik vissza ezekre a napokra, mivel nagyon fájdalmas időszak volt ez számára. Később következőképpen nyilatkozott: “Halálos fenyegetéseket kaptam, és volt, hogy az emberek lelassítottak mellettem az autójukkal, amikor sétáltam, hogy gyalázkodjanak. Leköptek és meghúzták a hajamat”.

Hirdetés

Azonban sajnos korábban is átélt hasonló borzalmas élményt, amikor Brightonban egy csapat fiú körbeállta, lökdöste, majd azt mondták neki, hogy ugorjon le a mólóról, mert kövér.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hattie Francis (@hattie.fattie) által megosztott bejegyzés

A sok kritika teljesen lerombolta az önbizalmát, és már elérte azt a pontot, hogy félt egyedül kimenni az utcára. A fájdalmas megjegyzések miatt stresszes lett, és így még jobban hízott. Ez pedig még több zaklatáshoz vezetett.

Azonban amikor a súlya elkezdett csökkenni, az pozitívan hatott az önbecsülésére, és önbizalmat adott neki. Tehát ekkor már szembe tudott nézni az emberekkel és emelt fővel tudott kimenni az utcára. Később viszont megint szorongani kezdett és a fogyókúrás műtéten is elgondolkozott. Mindenféle diétát kipróbált, azonban semmi nem csökkentette a súlyát így nem hozta el számára az eredményt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hattie Francis (@hattie.fattie) által megosztott bejegyzés

Hirdetés

Nem sokkal később pedig úgy döntött, hogy kipróbálja a NHS Feeling Good testsúly kezelési programot. 2019-ben dietetikussal is találkozott, aki azt mondták neki, hogy elmehet a műtétre, azonban előtte le kell adnia pár kilót.

A műtétre 2020-ra kapott időpontot, azonban úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az ügyet. A nőnek már korábban is sikerült fogynia, de ezúttal az volt a célja, hogy máshogy álljon az élethez. A nő elkezdett helyesen és egészségesen táplálkozni, aminek segítségével sikerült leadni a felesleges kilókat. Az egészségtelen nassolni valókat is lecserélte, ami nagy szerepet játszott az elhízásban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hattie Francis (@hattie.fattie) által megosztott bejegyzés

ÚJ SZOKÁSOK BEVEZETÉSE

Heti háromszor sétálni kezdett, és még az úszást is bevállalta, amit később folytatni akart. Hattie 2020 februárjára majdnem négy kilót fogyott, és személyi edzőhöz is elkezdett járni. Mivel csökkent a súlya folyamatosan, így az önbizalma is visszatért, és emelt fővel tudott kimenni az utcára.

Hattie különböző módokon próbálta motiválni az embereket, mint például az Instagram-on képeket osztott meg a fogyás folyamatáról és szemináriumokat is tartott. Ezekkel a kis erőfeszítésekkel próbálta inspirálni azokat az embereket, akik hasonló helyzetben vannak, mint amiben őt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hattie Francis (@hattie.fattie) által megosztott bejegyzés

FOGYÓKÚRÁS STRATÉGIÁK

A Mayo Clinic szerint a fogyás könnyebb mondani, mint megtenni, mert túl sok átverés. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk mindennel. Fontos tudni, hogy lefogyni nem az egyik napról a másikra lehet. Ez időbe telik és rengeteg motiváció szükséges hozzá. Ha az emberek nem tudják magukat motiválni, akkor szükséges egy külső ember aki támogassa őket.

A reális célok kitűzése egy másik kritikus tényező a fogyásban. Fontos, hogy elsőnek csak kisebb elérhető célokat tűzzünk ki, majd csak ezután a nagyot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hattie Francis (@hattie.fattie) által megosztott bejegyzés

Ahhoz, hogy fogyni tudjunk életmódváltásra van szükségünk, ez pedig csak akkor sikerül, ha az emberek hajlandóak feladni régi szokásaikat, akárcsak Hattie.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

-1
admin