Egy házaspár a 86. házassági évfordulójukat ünnepli és felfedték a boldogságuk titkát


0
Hirdetés

Ralph és Dorothy Kohlera történelmet írtak Amerikában, mivel az ő házasságuk volt a leghosszabb ideig tartó. A remek hírt a közönséggel együtt ünnepelték és Ralph egy interjúban osztotta meg, hogy mi a hosszú és boldog házasság titka.

A házaspárok számára különleges, ha egy évfordulóhoz érnek, azonban egy kaliforniai házaspár a 86-dik házassági évfordulójukhoz ért, amit a közösség velük együtt ünnepelt.

2021. szeptember 16-án a 104 éves Ralph Kohler és a 103 éves Dorothy Kohler mérföldkőhöz érkezett, és Amerika leghosszabb ideig élő házaspárjaként történelmet írt.

NAGY ÜNNEPLÉS

Tavaly a Kongresszus elismerte Ralph és Dorothy évfordulóját, és kitüntetéssel jutalmazta őket. Most pedig az évfordulójukat a családjukkal ünneplik meg.

Hirdetés

Az emberek meghatotta Ralph és Dorothy története, így leveleket és ajándékokat, például süteményeket és csokoládét küldtek a házaspár évfordulójára. A történet pedig sok más szerelmes párt is inspirál.

A férfi amikor vissza emlékezett az együtt töltött időkre, csak csodálatos dolgokat tudott mondani feleségéről. Egy interjúban pedig később megosztotta az emberekkel, hogy szerinte mi a hosszú házasság titka.

A TITOK

A legfontosabb az összetartozás, mivel ha mindketten más-más tevékenységeket élveznek, mégis támogatták egymást. Ralph később következőképpen nyilatkozott: “Mi ugyanazt élvezzük, és ha nem így volt, akkor elfogadtuk. Dorothy imádja a társastáncot, én pedig imádtam agyagcélokra lövöldözni. Én csatlakoztam hozzá a társastánchoz, ő pedig hozzám a lövészethez”.

Mivel mindketten támogatták egymást, ez lehető tette számukra, hogy sikeresek legyenek a terepversenyeken, és több díjat is kapjanak a különböző tevékenységekért.

Hirdetés

A SZERELMI TÖRTÉNET

Ralph és Dorothy csak 1935-ben tudtak összeházasodni, mivel annyira fiatalok voltak, hogy nem kaptak engedélyt a házassághoz. Akkor a férfi 18 éves volt a ő pedig 17.

A házaspár azóta elválaszthatatlan, a férfi később bevallotta, hogy volt egy-egy nagyobb veszekedésük, de az sem tartott sokáig. A férfi egyetértene a feleségével, ha valami probléma lenne.

A házaspár 2014-ben Kaliforniába költözött, hogy a legkisebb gyermekük, Kay Burden közelében éljenek. A második gyermekük, Jeannie szintén az államban él, azonban a legidősebb fiuk, Max az Mexikóban.

A világon sok olyan házaspár van, akik évtizedeken át együtt vannak, tehát az oltárnál tett “míg a halál el nem választ” fogadalmuk teljesült.

Jimmy Carter volt elnök és Rosalynn Carter a leghosszabb ideig élő házaspárok közé tartozik 75 év házassággal.

A történet tehát bebizonyította, hogy a házaspárok között lehetnek veszekedések de ha támogassák egymást, akkor boldog és hosszú kapcsolatuk lehet.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin