Egy férfi örökbe fogad 5 testvért, hogy ne válassza el őket: “A gyerekeknek szülőkre van szükségük”


0
Hirdetés

Egy kisfiút elválasztottak a testvéreitől, és nevelőszülőknél helyezték el.  A férfi 29 évesen úgy döntött, hogy örökbe fogad öt testvért, így esélyt adva nekik, hogy együtt nőjenek fel.

Vannak emberek, akik arra születtek, hogy minta szülők legyenek. Az ohiói Cincinnati-ben élő Robert Carter pont ilyen személy, annak ellenére, hogy fájdalmas gyermekkora volt. Azonban ez nem tántorította el, hogy kedves, szerető és felelősségteljes ember váljon belőle.

Carter csak 12 éves volt, amikor őt és testvéreit elválasztották egymástól és különböző nevelőszülőknél helyezték el. A testvéreitől való elválasztás érzelmileg nagyon megviselte. Később úgy döntött, nem fogja hagyni, hogy más gyermekek is átéljék ugyanezt az érzelmileg megrázó helyzetet.

EGY SZERETŐ NEVELŐAPA

Carter úgy döntött, amikor felnőtté vált, hogy segít más nevelőszülőknél élő gyerekeknek. 18 évesen átvette az egyik testvére felügyeletét, 21 évesen pedig egy másikat fogadott be.

Hirdetés

Minden alkalommal meghatódott, amikor egy gyermek visszatért a biológiai családjához. Ilyenkor visszaemlékezett, amikor ő és a testvérei is eltávolodtak egymástól.

Amikor az érzelmi fájdalom elviselhetetlenné vált, úgy döntött egy kis pihenésre van szüksége. 2018 decemberében kapott egy hívást, hogy három kisfiúnak otthonra van szükségük, amire Carter rögtön igent mondott.

ERŐS KÖTELÉK KIALAKÍTÁSA

A három fiúnak csak ideiglenesen lett volna szükségük Carter segítségére, de olyan mély kapcsolatot alakítottak ki, hogy még három hónappal később is nála éltek.

Robert, aki a három testvér közül a legidősebb volt, elmesélte nevelőapjának, hogy van két nővérük. Miután kiderült, hogy tényleg van két idősebb testvérük, elintézte, hogy a három fiú találkozhasson az idősebb testvéreikkel.

Hirdetés

EGY ÉRZELMES TALÁLKOZÁS

Az öt testvér Carter-nek köszönhetően 2019 júniusában tudott találkozni. A testvérek közül a három fiú Robert, Giovanni és Kiontae sírva fakadt, és nem tudták abbahagyni nővéreik, Marionna és Makayla ölelését.

Carter a következőképpen fejezte ki a pillanatot:

“Ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam, hogy ‘oké, mind az ötöt elviszem’. Túl jól ismerem az elválás fájdalmát, és nem hagyhattam, hogy ez történjen velük”.”

Carter-t nem kellett sokáig győzködni, hogy mind az öt testvért örökbe fogadja. Azonban akkor még 29 éves egyedülálló férfi volt és az ügynökség aggódott, hogy biztosan tud-e gondoskodni a gyerekekről.

HIVATALOSAN ADOPTÁLVA

2020. október 30-án Carter hivatalosan örökbefogadta az öt testvért. A meghallgatás után Carter a mosdóba indult, és nem tudta abbahagyni a sírást. Carter a TODAY-nek a következőt nyilatkozta:

“Annyira ideges voltam, hogy az utolsó pillanatban nem fog sikerülni. De egész életük hátralévő részében ott lehetek mellettük. Soha többé nem kell aggódniuk amiatt, hogy egyedül lesznek. Örökre egy család leszünk.”

Carter-nak hatalmas családja van, akik mindenben támogassák és segítik őt. 2021. október 31-én az apuka egy videót osztott meg a Youtube-on, amelyben bemutassa az új házukat, és megünnepelték az örökbefogadás első évfordulóját.

A CARTER-CSALÁD

Az örökbefogadott gyerekek nagyon jól érzik magukat új otthonukban, és szeretnének minél több maradandó emléket szerezni. Carter-nek soha nem volt gondja, hogy a gyerekek ne fogadnának szót. Azt is elárulta:

“Nagyszerű gyerekek. Megdöbbentő, hogy ilyen könnyű öt gyermek szülőjének lenni, de ez főként a gyerekeimnek köszönhető.”

Az apuka kezdetben aggódott a két lány nevelése végett, azonban kapott segítséget a nővéreitől. Sikerült sok mindent elsajátítani, főként a fodrászatot, mivel Cincinnati-ban egy szalont is nyitott.

A GYEREKEKNEK SZÜLŐKRE VAN SZÜKSÉGÜK

Carter-nek a gyermekei nagyon sokat tanítottak az apaságról, és segítettek neki, hogy minden helyzetben koncentrálni tudjon. Az Independent-nek azt nyilatkozta: “a gyerekeknek szükségük van szülőkre, akár ketten vannak, akár csak egy”.

Megkönnyebbült, mikor látta, hogy a gyerekek élvezik az életet és kötődnek egymáshoz. Majd ezek után a People-nek azt nyilatkozta:  “Annyira gyönyörű látni, ahogy együtt nőnek fel”.

Reméljük, Carter és gyerekei továbbra is jól fogják magukat érezni, és rengeteg boldog élménnyel fognak gazdagodni!

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin