A család örökbe fogad egy árvát, hat hónappal később levelet kapnak a nővérétől


0
Hirdetés

Egy álom miatt Nanette Garrett és párja örökbe fogadott egy ukrán kislányt, de később felfedezték a szívszorító történetet, ami miatt idősebb nővérét is örökbe fogadták.

Nanette Garrett és férje, Vern Garrett, egy Utah állambeli házaspár mindig is nagy családra vágyott. Már hét gyermek szülei voltak, de szerették volna bővíteni a nagy családjukat.

Miután azonban sikertelenül próbálkoztak a teherbeeséssel, a pár úgy döntött, hogy más módot keresnek arra, hogy megszülessen a nyolcadik gyermekük. Az egyik, amit fontolóra vettek, az örökbefogadás volt.

 

EGY ÁLOMMAL KEZDŐDÖTT

Bár Nanette és Vern fontolóra vette az örökbefogadás lehetőségét, egy álom kellett ahhoz, hogy rávegye őket arra, hogy végigcsinálják. Egy éjszaka Nanette egy kislányról álmodott, aki az ölében ült.

Hirdetés

Azonnal tudta, hogy a kislány az övé. Az álmában szereplő kislányt két-három évesnek írta le, hozzátéve, hogy nagyon határozott volt. Nanette azt mondta:

“Emily volt a neve, és abban az álomban adták nekem. Egyszerűen tudtam, hogy lesz egy kis Emilym”.

A PÁR EURÓPÁBA UTAZIK

Nem sokkal Nanette álma után a pár kezébe jutott egy brosúra, ami az ukrajnai és oroszországi örökbefogadásokról tartalmazott információkat. Nanette úgy vélte, a brosúra egy jel volt számára, hogy megtalálja az álmában szereplő kislányt. Ezért férjével együtt Ukrajnába repültek, hogy megtalálják a lányt.

Hirdetés

Mikor Ukrajnába értek, elmentek a Nemzeti Örökbefogadási Központba, és keresésbe kezdtek. A központban több könyvet is kaptak, amit órákon át nézegettek.

Nanette és Vern sokáig keresgéltek, amikor Nanette rábukkant egy képre, amin egy olyan kislány volt látható, aki nagyon hasonlított arra, akit az álmában látott. Később, 2002-ben örökbe fogadták a kislányt, és Emilynek nevezték el.

EMILY REAKCIÓJA AZ ÖRÖKBEFOGADÁSRA

Emily örökbefogadása zökkenőmentesen zajlott, és azonnal kapcsolatba került új szüleivel. Vern azonban azt gyanította, hogy valami nincs rendben.

Észrevette, hogy a lány szomorú könnyeket hullatott, amikor elhagyták az árvaházat. Vern azt mondta:

“Nagyon komor volt, nem igazán érzelmes, de elhullajtott egy kis könnycseppet, így tudtam, hogy valami nincs rendben”.

EMILY REAKCIÓJÁNAK OKA

A párnak hat hónapba telt, mire megértették, hogy Emily miért érezte magát úgy, ahogy az árvaházból való távozásukkor. Hat hónappal azután, hogy örökbe fogadták, váratlanul levelet kaptak a kislány idősebb nővérétől, Elizabeth-től.

Mint kiderült, Elizabeth-et teljesen letaglózta a kishúga örökbefogadása. Azonban nem azért, mert nem akart jobb életet neki, hanem attól félt, hogy soha többé nem látják egymást.

Elizabeth levelében megköszönte Nanette-nek és Vernnek, hogy örökbe fogadták Emilyt és gondoskodtak róla, valamint kifejezte szeretetét irántuk annak ellenére, hogy soha nem látta őket.

EGY NAGYOBB CSALÁD

A Utah állambeli házaspár meghatódott Elizabeth levelétől, és úgy döntöttek, hogy örökbe fogadják a kislányt. Figyelmen kívül hagyva egy újabb európai örökbefogadás magas költségeit, újra Ukrajnába utaztak, ezúttal Elizabeth-ért.

Nanette és Vern Ukrajnába utazott Emilyvel, aki izgatott lett, mikor a terminálon meglátta a nővérét. Vern leírta a gyönyörű pillanatot:

“Sétáltunk a terminálon, és Elizabeth hirtelen felismerte Emilyt, és egyszerűen futni kezdett. Egymáshoz értek és megölelték egymást, és túlzás nélkül mondhatom, hogy egy jó percig tartották egymást”.

 

Az egész egy álommal indult, de a pár tapasztalatai arra készítették őket, hogy világszerte segítsenek a gyerekeknek és egy jótékonysági alapítványt hozzanak létre.

A “Save a Child Foundation” nevű alapítványuk ma már rengeteg gyermek életét segített megváltoztatni. Azzal pedig, hogy úgy döntöttek, örökbe fogadják Elizabeth-et, Vern és Nanette újraegyesítettek két testvért, és újra reményt adtak nekik.

 

via: amomama.com 

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin