Az idős nő 105 éves születésnapját ünnepelte, amikor dédunokája megszületett


0
Hirdetés

Egy idős hölgy, Iva Vest nemrégiben megünnepelte 105. születésnapját, és ekkor üdvözölte a dédunokáját. Vest nagyon boldog volt, és a hosszú életre vonatkozó tippjeit is megosztotta velünk.

Iva Vest sok generációt élt meg. 1917-ben született, és július 25-én, hétfőn ünnepelte 105. születésnapját. Vest az albuquerque-i Los Altos Christian Church-ben ünnepelte a születésnapját 70 emberrel együtt. Az eseményre rózsaszín tiarában és egy hozzá illő rózsaszín ruhában érkezett.

A születésnapnak a fő témája a rózsaszín szín volt. A rózsaszín szimbolizálta a jó egészséget és a nőiességet, amelyet Vest egész hosszú élete során ápolt.

A születésnapos hölgy rendkívül boldog volt. A KOAT televíziós csatornának egy interjújában következőképpen nyilatkozott: “El voltam ájulva. Láttam olyan barátokat, akiket már jó ideje nem láttam”.

Hirdetés

Miközben Vest a születésnapját ünnepelte, ekkor üdvözölte a dédunokáját is, akit Iva-nak neveztek el.

AZ ÉLET, AHOGY IVA ISMERI

Vest és férje 55 évig voltak házasok, és ez az idő alatt három lányuk és hét unokájuk született. Vestnek szerencséje volt, mivel végignézhette, ahogyan két újabb generációval bővül családjuk.

Az asszony több évtizedet is megélt. Amikor még Vest fiatal volt, nem sok ember rendelkezett autóval, ezért iskolába is lovakkal jártak. Vest és férje 1934-ben ugyanabban az osztályban érettségizett.

A vidéki iskolában ahova Vest is járt, az egész osztály egy teremben tanult. A nő egy iowai farmon nőtt fel, és csak 12 éves korában vezették be a villanyt a farmra. Elmondása szerint előtte mindig petróleumlámpákat használtak.

Hirdetés

AZ ÉRZÉS MIKOR BETÖLTÖD A 100. SZÜLETÉSNAPOD

Vest úgy nyilatkozott, hogy a 100. születésnapja volt a legkülönlegesebb. Minden további év egy újabb áldás számára.

Az interjú közben, különböző képeket mutatott a múltjából, amelyre még részletesen emlékszik. Megkérdezték az idős hölgytől, hogy mi a hosszú élet titka, de nem sokat tudott hozzá mondani.

A 105 éves idős nő elmondta, hogy egyedüli gyermekként nőtt fel, azonban a babáival barátokat szerzett, amik közül néhányat ki is állított az otthonába. Kifejtette, hogy nagyon szereti a babákat, amiket később továbbadott a dédunokáinak.

IVA VEST TIPPJE A HOSSZÚ ÉLETHEZ

Vest hosszú utat járt be, amióta ő lóval utazott az iskolába, a közlekedési módok most már telefonjáról is elérhetővé váltak. Amikor megkérdezték, mi a hosszú élet titka, nem tudott sok mindent mondani. De egy tanácsot azért elmondott: “Próbálj meg boldogan élni és egészségesen táplálkozni”.

Élete során rengeteg bölcsességeket gyűjtött össze, de még a lányának adott legemlékezetesebb tanácsa is kevés, mégis hatásos szavakkal fogalmazódott meg. Vest lánya a KOAT-nak következőképpen nyilatkozott: “Bánj úgy az emberekkel, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak”.

A KOAT-nak adott interjújában az idős hölgy nagyon örült annak, hogy dédunokája egy nappal a születésnapja előtt született.

Az idős hölgy elkövetkezendő születésnapjai egyre nagyobb jelentőséggel fognak bírni, mivel egyre idősebb lesz. A világon nem sok ember találkozott, olyan 100 év feletti idős emberrel, aki emlékszik a családi receptekre, hagyományokra és tovább is tudja még adni azokat.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin