Az idegen 50$ ad egy idős férfinak, miután egy biztonsági őr megalázta


0
Hirdetés

A fiatal nő amikor fagylaltot vásárolt a helyi élelmiszerboltban, felfordulásra lett figyelmes. Elgondolkozott, hogy mit is kéne tennie, azonban későbbi cselekedetei önbizalomhiányhoz vezettek.

Előfordul, hogy egy kellemetlen helyzetbe kerülünk, de nem tudjuk, hogy közbe e avatkozzunk. Mivel árthatunk többet ha csendbe maradunk vagy ha felszólalunk.

A nő csupán fagylaltozni szeretett volna, de sokkal több lett belőle mint amire ő az elején számított. Később kikérte a netezők véleményét.

NEHÉZ SZITUÁCIÓ

Egy fiatal nő kellemetlen helyzetbe került egy biztonsági őrrel és egy másik vásárlóval. A találkozásra sokáig emlékezett a nő, és később ráébresztette valami fontosra.

Hirdetés

A nő nem tudta nem észrevenni, amikor egy idős férfi és egy biztonsági őr vitatkozott. A boltban sétált, közben látta, hogy a vásárló egy üveg szósz és spagettit tart a kezében, amit nem tud kifizetni.

A BIZTONSÁGI ŐR RÁORDÍTOTT A FÉRFIRA

A biztonsági őr tudatta a férfival, hogy ha nem tud fizetni az árucikkekért, be sem szabadott volna jönnie az üzletbe. A férfi elmondta, hogy a pénztárnál dolgozó személy ajánlotta fel neki, hogy kifizeti az ételt.

Azonban a biztonsági őr nem fogadta el, és hangoskodva megpróbálta kikényszeríteni a férfit az üzletből. Az őr következőképpen nyilatkozott: “Ha koldulnia kellett, akkor azt kint kellett tennie, és csak akkor jöjjön be, ha van pénze.”

Hirdetés

NEM TUDTA FIGYELMEN KÍVÜL HAGYNI A MEGALÁZTATÁST

A fiatal nő nem tudta figyelmen kívül hagyni és azt mondta: “Szomorú voltam a férfi miatt, aki csak enni akart.” A nő azt is hozzátette, hogy a biztonsági őrnek diszkrétebben kellett volna kezelnie a helyzetet.

Azonban a fiatal nő tudta, hogy a biztonsági őr csak a munkáját végezte, de mégis nem szerette volna, hogy a férfit több megaláztatás érje, és hozzátette: “Meghoztam a hirtelen döntést, hogy elsétálok mellette, és adok a férfinak 50 dollárt. Csak a kezébe nyomtam, most már van pénze. Sietnem kellett, mivel a fagylat olvadni kezdett, úgyhogy tovább sétáltam.”

A FÉRFI HÁLÁS VOLT

A nő meglepődött, amikor ismét találkozott a boltban a férfival, aki nagyon hálás volt. A férfinek akkor volt a 52. születésnapja. Minden jót kívánt neki, és a nő soha többé nem látta a férfit.

A találkozásuk azonban sokáig megmaradt a nő emlékezetében, és ez ráébresztette valami fontosra is, hogy milyen szerencsés. A nő megosztotta velünk: “Holnap költözöm a főiskolára, és azon stresszeltem, hogy nincs tűzhelyem és ventilátorom. A találkozás után ezek a problémák olyan felszínesnek tűntek. Egyszerűen hálás vagyok.”

KÉTELKEDETT A DÖNTÉSÉBEN

A nő sokáig gondolkozott azon, hogy jól e döntött, amikor segített az idegennek. A férfi eltűnése után soha nem tudta meg, hová tűnt az 50$-ja. A nő később megosztotta a Reddit-en a történetét.

AZ ONLINE REAKCIÓ

Az interneten még sokan megosztották a hasonló történeteiket. Az egyik felhasználó a következőképpen nyilatkozott: “Valószínűleg még többet jelentett neki, mint amit te valaha is tudni fogsz.”

A kommentelők elmondták, hogy szerencsétlen helyzetekben, már ők is támaszkodtak az idegenek segítségére. Hozzátették: “A legtöbb embernek megvan a maga dolga, kevesen törődnek vele, bármi is legyen a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy nem csak a napját, de a hetét is bearanyoztad.”

Az életben az apró dolgok is hozhatnak nagy változást, majd egy idegen megköszönte a nőnek amit tett.

PRÓBÁLOK JÓ EMBER LENNI

Az interneten az egyik személy elmondta, hogy egy kisboltban dolgozott és rendszeresen segített a vásárlóknak, ha segítségre volt szükségük. Azt mondták:

“Néha-néha valaki bejön, és pénzt ad nekem, hogy visszafizesse. Soha nem emlékszem, hogy kinek tettem ezt, úgyhogy ez mindig klassz meglepetés. Nem számítok rá, és nem is kérem. Csak próbálok jó ember lenni.”

Az embereket arra buzdítsák, hogy segítsenek másoknak, de ne feltétlen pénzt, hanem inkább élelmiszert adjanak nekik. Nehéz eldönteni, hogy jó ötlet-e egy ismeretlennek segíteni, azonban ha nagylelkű és kedves emberként viselkedünk az lehet a legjobb megoldás.

IDEGENEKKEL BESZÉLGETNI

Ha idegenekkel találkozunk mindig az a legjobb, ha kedvesek vagyunk, azonban nem árt résen lennünk. Mikor az emberek barátságosnak tűnnek, lehet csak ezt a látszatot akarják kelteni, hogy megbízzunk bennük.

Dr. Elana Pearl Ben-Joseph arra ösztönözte az embereket, hogy szereljék fel magukat és gyermekeiket néhány készséggel, hogy elkerüljék az ártalmas helyzeteket. Így szólt:

“Ahelyett, hogy a külsőségek alapján ítélnénk meg valakit… ítéljük meg az embereket a tetteik alapján. Az is fontos, hogy bátorítsuk a gyerekeket, hogy bízzanak a saját ösztöneikben. Ha úgy érzik, hogy valami nincs rendben, akkor el kell sétálniuk.”

Az idegenekkel való beszélgetés nem kell, hogy tiltott dolog legyen. Néha elengedhetetlen, hogy kommunikáljunk velük segítségért.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin