Az egyedülálló anya elvonszolta fiát egy lány házához, hogy bocsánatot kérjen, amiért “kövérnek” és “csúnyának” nevezte őt


0
Hirdetés

FIGYELMEZTETÉS: Ez a történet a zaklatással foglalkozik, amit néhány olvasó aggasztónak találhat.

Egy egyedülálló anyuka annyira elborzadt a bántó üzeneteken, amelyeket a fia küldött egy lánynak az iskolájából, hogy elvitte a házához, és bocsánatot kellett kérnie tőle. A 12 éves fiú zaklatta a lányt, és többek között “kövérnek”, “csúnyának”, és inkább nem is részleteznénk, hogy minek nevezte.

Édesanyja, a 32 éves Samm Jane nagyon dühös lett, miután a tanárok tájékoztatták arról, hogy a fia bántó üzeneteket küldözget és zaklatja egy osztálytársát. Amint a fia hazaért az iskolából, megparancsolta neki, hogy oldja fel a telefonját, és adja át neki. Az ötgyermekes anyuka döbbenten látta, hogy 12 éves fia milyen csúnya és aljas szavakat intézett az osztálytársához.

“Soha többé nem akarom látni a csúnya pofádat az iskolában. A csúnya arcod és a kövér tested sértő” – állt az egyik üzenetben – számolt be a Metro.

“Ne légy már ilyen undok velem” – válaszolta a lány.

Hirdetés

Erre válaszul a srác csak egy hangüzenetet küldött: “Urgh, undorító vagy”.

Jane megosztotta a történetet a TikTok-on, ahol az vírusként terjedt, több mint 1 millió megtekintést és több mint 200 ezer kedvelést gyűjtött.

Jane felidézte, hogy “remegett a dühtől”, miután elolvasta az üzeneteket. “Csak olyan durva dolgokat üzent neki, amiket egy lánynak csak mondani lehet” – mondta a videóban. “Dühös voltam..”

Odafordult hozzá. “Mi a fenét csinálsz?!” – kiabálta Dave-nek (akinek a nevét a személyazonossága védelme érdekében megváltoztatták). Dave azt állította, hogy osztálytársa gyakran irritálta őt. “Nem érdekel” – vágott vissza dühösen. Elmagyarázta, hogy amit csinált, az kegyetlen zaklatás, és felhívta a figyelmét arra, hogy emiatt az emberek öngyilkosok is lehetnek.

Hirdetés

“Azt mondtam neki: “Most ha tükörbe néz nagyon bizonytalannak fogja érezni magát”. Nem hagyhattam annyiban” – mondta Samm, aki az Egyesült Királyságban, Warwickshire-ből származik. Az iskola nem adta ki a lány címét, hogy megvédje őt, de Samm körbe szimatolt egy kicsit, és kiderítette, hol lakik.

Kötelezte fiát, hogy spórolt pénzének egy részét virágra és csokoládéra költse, majd elrángatta őt a lány házához. Jane arra kényszerítette, hogy bocsánatot kérjen a lánytól és a szüleitől egyaránt, amit sokan “régimódi szülői nevelésnek” neveztek. A lány apja csak ennyit mondott: “Ha felnőtt lennél, és ezt mondanád a lányomnak, szétrúgnám a segged”.

Jane megígérte, hogy a fia soha többé nem fog így beszélni nem csak az ő lányukkal, de mással sem. “Egyedülálló anya vagyok. Férfivá próbálom nevelni a fiúkat, ami elég nehéz. Van valami, amit mindig is elmondtam nekik: “Jobb, ha tisztelitek a nőket” – mondta a három fiú és két lány édesanyja.

A lány szülei megdicsérték Jane-t, és megköszönték amit tett, “igazán rendes szülőnek” nevezték. Jane ugyan leszidta Dave-et, de bízik benne, hogy fia tanulni fog a hibájából, és változtatni fog viselkedésén.

“Hiába csak tizenegy éves gyerek, semmi, amit nekem mond, nem fogja igazolni azt, amit ennek a lánynak mondott. Remélem, megtanulta a leckét, mert Istenre esküszöm, nem fogom megengedni a fiaimnak, hogy tiszteletlenül bánjanak a nőkkel” – mondta.

Samm egy hétre elvette Dave összes elektronikus kütyüjét, és fia hiába könyörgött neki, hogy adja vissza azokat. A fiú június 9-én lett 12 éves, így nem ez volt a legkellemesebb születésnapja.

“Sokat mesélek nekik a testpozitivitásról, arról, hogy a nők különböző formákban és méretekben léteznek. Ezért is voltam olyan dühös – miért mondott ilyeneket, amikor én arra tanítom, hogy legyen tisztelettudó?” – mondta.

Samm elmondta, hogy azért készítette és osztotta meg a videót, “hogy más emberek is láthassák, és azt gondolhassák: ‘Nem akarom, hogy az én fiam ilyen legyen. Nekünk kell nevelnünk a következő generációt. Sokkal könnyebb lenne, ha a szülők megtanítanák a fiúknak – és a lányoknak -, hogy kérjenek bocsánatot és béküljenek ki” – mondta.

 

via: upworthy.com

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin