Az apa nyilvános öltözőben cseréli ki az újszülött babája pelenkáját, majd azzal vádolják, hogy egy “mocskos öregember”


0
Hirdetés

Újdonsült szülőnek lenni önmagában is stresszes időszak az ember életében. Hirtelen egy másik életről kell gondoskodni, aki teljesen rád van utalva.

Megszégyeníteni vagy nyomást gyakorolni az új szülőkre, mikor már amúgy is stresszesek, hihetetlenül illetlen dolog!

 

Manapság teljesen normális, hogy a szülők megosztják a feladatokat, mikor a gyermekük neveléséről van szó. Nincsenek külön szerepek, amit csak egy szülő játszik, ketten osztoznak a felelősségeken.

Hirdetés

Hasonlóképpen a queenslandi Damien Leeson is segít feleségének, Melissa Leesonnak, amennyire csak tud. Így amikor a házaspár a Caneland Central bevásárlóközpontban járt, és 7 hetes kisbabájukat, Harpah-t pelenkázni és etetni kellett, Damien tette, amit tennie kellett.

A bevásárlóközpontban van egy szülői szoba, ahová a szülők bemehetnek, hogy átöltöztessék és megetessék gyermekeiket. Damien bevitte kislányát, majd nekilátott a pelenka kicserélésének.

Miközben épp a lányát öltöztette, egy nő lépett be a fiával, és rosszalló pillantást vetett rá. De itt még nem ér véget a történet..

A nő megjegyzést tett Damien felé. A férfi így emlékezett vissza: “Rám nézett, és azt mondta, hogy “undorító, hogy egy felnőtt férfit egy kislánnyal lát egy szülői szobában”.

Hirdetés

Többször is “mocskos öregembernek” nevezte Daminent, és hozzátette, hogy “kényelmetlenül érzi magát miatta”. Miután kivitte a fiát a mosdóból, mesélt Damienről barátjának, aki szintén rosszalló pillantásokkal nézett a férfira..

Damient hihetetlenül összezavarta ez a viselkedés, ahogy a feleségét, Melissát is. Csodálkozott: “Én és az feleségem sokkot kaptunk. Hogy mondhat valaki ilyet valakinek, aki éppen a gyerekére vigyáz?”

Hazamentek, és Damien írt egy Facebook-bejegyzést az esetről, ami végül vírusként terjedt el. Rengeteg más apuka írt hasonló tapasztalatokról, amelyeket más nyilvános szülői szobákban éltek át. Ez arra késztette Damient, hogy elgondolkodjon, mi történik az egyedülálló apukákkal, és mit is kellene tennie egy apának.

Damien azt írta: “Mit kellene tennie egy pasasnak, aki egyedülálló apuka? A lényeg az, hogy ez egy szülői szoba, nem pedig egy “anyaszoba”. A férfi mosdóban nincsenek pelenkázóasztalok.”

Néhány kommentelő azt írta, hogy “vastagabb bőrt kellene növesztenie”, és hozzá kell szoknia az ilyen megjegyzésekhez. Damien azt mondta, hogy nem fogja abbahagyni a felesége segítését: “Elég gyakorlatias apa vagyok. Bármit amit megtehetek, hogy segítsek a feleségemnek, azt megteszem”.

Damien nem hiszi, hogy az apáknak ne lenne szabadna nyilvános szülői szobában menniük, szerinte az mindkét szülőnek szól, nem csak az anyáknak.

 

Remélhetőleg az emberek jobban elfogadják majd az apákat a nyilvános szülői szobákban. Elvégre szülőknek szól, nem csak a nőknek!

Te mit gondolsz az esetről? Oszd meg ezt a cikket barátaiddal és családtagjaiddal, hogy megtudd, ők mit gondolnak!

via: newsner.com 

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin