Arizonai rendőr válaszolt egy segélyhívásra, nem sejtve, hogy a helyszínen találja majd leendő lányát


0
Hirdetés

2018 márciusában egy arizonai rendőr egy két éves kislányt mentett meg, akit bántalmazott nevelője. Nem is sejtette, hogy ez az ellenőrzés örökre megváltoztatja az életét.

Aznap este Brian Zach hadnagy segített az imádnivaló Kailának kijutni az édesanyja lakásából, miután a rendőrségre érkezett egy hívás, amelyben a kislány sérüléseiről tájékoztatták őket.

A sérült lány látványa fájdalmas emlékeket idézett fel, amelyeket Zach el akart felejteni. Nem akarta, hogy a kis Kaila ugyanarra a sorsra jusson, mint hét évvel ezelőtt egy másik gyermek..

 

EGY ÁTLAGOS MUNKANAP VOLT.

Hirdetés

Mint minden másik napon, Zach aznap este is szolgálatban volt az arizonai Kingmanben. A helyi rendőrőrsre általában lopással és családon belüli erőszakkal kapcsolatos hívások érkeznek.

Aznap este Zach egy sérült kétéves gyermekről kapott hívást, aki az édesanyjával és annak barátjával élt. Azonnal a helyszínre sietett, és kihozta Kailát.

Miközben arra várt, hogy a szociális munkások megérkezzenek, Zach összebarátkozott a kislánnyal, szinte azonnal megértették egymást.

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ALKALOM.

Hirdetés

Nem ez volt az első alkalom, hogy Zach szolgálat közben egy ilyen helyzetbe került. 2011-ben egy akkor 13 hónapos, zúzódásokkal sérült csecsemőhöz hívták, akinek azonnali orvosi ellátásra volt szüksége.

Sajnos a kisgyerek nem élte túl, ami Zach legrosszabb emlékévé vált. Azóta sem tudta elfelejteni a kislányt. Mikor Kailára nézett, az fájdalmas emlékeket hozott vissza, és nem akarta, hogy újra átélje azt. Ezt mondta: “Nem tudtam megmenteni azt a gyereket. Kaila volt a második esélyem.”

IDŐT TÖLTÖTT KAILÁVAL

Amíg a rendőrök az ügyben nyomoztak, Zach lehetőséget kapott arra, hogy az egész éjszakát Kailával töltse. Nagyon örült, hogy összebarátkozott vele. Elmondta: “Ő az egyik legaranyosabb kislány, akivel találkoztam, azonnal a szívemhez nőtt.”

A kislány megkérte, hogy kifestőzzenek, majd falatoztak is, amíg a rendőrség vizsgálta, miért vannak a kislány testén zúzódások.

ELVITTÉK A KISLÁNYT.

Öt órával később a gyermekvédelmi dolgozók kórházba vitték Kailát, hogy ellássák a sérüléseit. Zach eközben hazament, és mesélt feleségének az imádnivaló kislányról, akivel aznap este találkozott.

Úgy döntöttek, hogy megpróbálják elhozni Kailát nevelőitől, mert a történet, amit a rendőrségnek mondtak, nem volt igaz. A gyermekszolgálat és a rendőrség sem bízhatott bennük.

A KEZELÉS UTÁN.

Miután az orvosok ellátták Kailát, a lány készen állt arra, hogy elhagyja a kórházat, de a gyermekvédelmi szolgálat nem tudta, hová vigyék őt. Nem tudtak beszélni egyetlen családdal sem, aki hajlandó lett volna örökbe fogadni őt.

Ekkor jutott eszükbe Zach. Látták, hogy kötődik a kislányhoz, ezért megkeresték, hátha beleegyezik abba, hogy néhány napra befogadja a kislányt, amíg nem találnak neki egy megfelelő családot.

Zach és felesége, Cierra, több mint boldogan fogadták be Kailát. A férfi felidézte: “Csak egy cumisüveggel és egy zsák olyan ruhával érkezett, ami nem illett rá, és ennyi.”

A SZOKÁSOS GYAKORLAT

Általában, amikor a gyámhivatalok elvisznek egy gyermeket az otthonából, inkább a családtagjaiknál szállásolják el őket. Ellenkező esetben nevelőszülőkhöz helyezik át a gyermeket.

Kaila esetében nem tudtak családtagokról, ezért a kapcsolatuk miatt megengedték, hogy Zachnél maradjon. Tanúi voltak annak, hogy a kislány mennyire jól érezte magát vele.

Csak néhány hétig hagyták nála, amíg nem találnak egy olyan családot, akik hajlandók örökbe fogadni Kailát. Nem tudták, hogy nem kell sokat keresniük..

ZACH BOLDOG VOLT, HOGY KAILA NÁLUK MARADHATOTT

Nemcsak Zach volt boldog amiatt, hogy Kaila hozzájuk került, hanem Cierra és a gyermekeik, a 19 éves Raina és a 17 éves Trevin is így éreztek. A kislány néhány nap alatt elnyerte a szívüket. Zach elárulta: “A második napon már “anyának” vagy “maminak” szólította a feleségemet. Egy-két hétig én voltam a ‘pasi’, aztán mikor óvodába kezdett járni, megtanulta, hogy ki az apuka”.

A család mégis óvatosan közelített a kislányhoz, mert tudták, hogy a jövőben el kell válniuk. Nem akarták megnehezíteni a dolgát.

ÖRÖKBE FOGADTA A KISLÁNYT.

Amikor azonban a bíróság kimondta, hogy Kaila szülei nem alkalmasak a nevelésére, Zach megragadta a lehetőséget, és elhatározta, hogy örökbe fogadja a kislányt.

Amíg vele volt, furcsán érezte magát, amikor azon gondolkodott, hogy ki fogja örökbe fogadni őt. Úgy óvta Kailát, ahogy saját gyerekeit.

Mivel más családtag nem jelentkezett, Zach-ék számára szabad volt az út Kaila örökbefogadásához. Beadta a kérelmét, és nagyon örült, amikor a bíró elfogadta azt, és megengedte neki, hogy Kaila a családja részévé váljon.

2020. augusztus 18-án Zach és családja hivatalosan is örökbe fogadta Kailát, és ma már el sem tudják képzelni, hogy nélküle éljenek. Zach szerint “feldobta a életüket”, és több mint boldogok, hogy mellettük van.

Zach története arra tanít minket, hogy ne engedjük el az embereket, ha váratlanul lépnek be az életünkbe. Talán valami olyan okból küldik őket, amiről akkor még fogalmunk sincs.

 

Te mit tettél volna Zach helyében? Örökbe fogadnál egy kislányt, aki ilyen fiatalon szenvedett, hogy jobbá tedd az életét?

via: amomama.com

 

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin