A veterán minden este élelemmel tölti fel régi teherautóját, több mint 20 éve nem hagy ki egy napot sem


0
Hirdetés

Az idős férfi 20 éve minden nap feltölti teherautóját élelemmel, és nem hagyja, hogy rossz időjárás vagy egészségügyi problémák megakadályozzák ebben. De a fő kérdés, hogy kinek szánta az élelmet?

A világon többféle ember létezik, van aki megengedheti magának, hogy teli hassal feküdjön le, és van aki bizonyos körülmények miatt nem mindig teheti meg.

Vannak olyan emberek akik minden idejüket arra áldozzák, hogy segíteni tudjanak olyan embereknek akiknek szükségük van rá, akik esetleg önállóan nem tudnak megélni. Az egyik ilyen segítőkész ember egy volt katona.

ARANY SZÍVE VAN

A Connecticut állambeli East Hartford környékén az éhező lakosság számára a reményt egy kisbusz jelképezte. A járművet egy idős férfi vezette, aki szeretett segíteni másoknak.

Hirdetés

Az idős férfi 1995-ben kezdte el a nemes gesztust, de ahhoz, hogy ezt finanszírozni tudja fémhulladékot gyűjtött. Az időjárástól függetlenül, Willie Ortiz esténként mindig igyekezett megetetni barátait.

AZ EMBEREK NEM ÉRTETTÉK MEG ŐT

Az emberek nem értették az idős férfi tetteinek okát, valamint, hogy miért áldozza fel a kényelmét egy váratlanul érkező csoport javára. Az idős férfi később megmagyarázta:

“Az emberek megkérdezik tőlem, miért etetem őket minden nap, vagy azt mondják, hogy túl sokat etetem őket. Te minden nap eszel, nem? Ön háromszor étkezik; ők 24 óránként egyszer esznek.”

Hirdetés

EGY NŐ ÉSZREVETTE A NEMES ÜGYÉT

Az idős férfi tette talán soha nem került volna nyilvánosságra, ha nem segít neki Kathleen Schlentz. Miután a nő GoFundMe-oldalt indított, hogy segítsen az idős férfinak, és ott megosztotta a történetét, az emberek felajánlották segítségüket.

Amikor a nő többet megtudod az idős férfi történetéből nem tudta elhinni, hogy ilyen idősen is keményen dolgozik. Schlentz a következőképpen nyilatkozott: “Fizikailag keményen dolgozik, és nem tudom, hogyan csinálja.”

EGY KISZOLGÁLTATOTT CSOPORTNAK SEGÍT

Az emberek világszerte megdöbbentek, amikor megtudták, hogy az idős férfi miért kutatja át a városokat fémhulladékokat keresve. Célja a fémhulladékokat eladni, és ebből élelmet vásárolni azoknak amik közel állnak hozzá, egy csapat kóbor macskának.

A nő elárulta, hogy a férfi keményen dolgozott, hogy az állatokat ivartalanítsa, majd később beoltassa. Minden éjszaka pedig elmegy megetetni őket.

EGY ALÁZATOS EMBER

Az idős férfit nagyon bántotta, amikor látta az emberek hogyan bánnak a kóbor macskákkal. Tudta, hogy mindegyiket nem tudná magához venni, ezért úgy döntött minden nap etetni fogja őket.

A nő megjegyezte, hogy az idős férfi rendkívül szerény és hozzátette:

“Soha nem hangoztatta saját érdekeit. Sokan megkérdezik tőle: Miért költöd a pénzed macskákra? Erre ő azt válaszolja: Mert ők macskák.”

A MEREDEK KÖLTSÉGEK

Az idős férfi lassan nem tudta finanszírozni a macskák etetését, mivel a macskák populációja rohamosan növekedett. Havonta 70 macska etetése körülbelül 600 dollárba került.

A nő elmondta, hogy a műtétek és oltások macskánként 90 dollárba kerültek. De az idős férfi nagyon elkötelezett volt, így a hatalmas kiadások miatt sem hagyta abba a küldetését. Schlentz kampányt indított, hogy pénzt gyűjtsön méltó célra. Kijelentette:

“Az erre a kampányra tett adományokat arra fordítjuk, hogy segítsük a macskák etetését, és biztosítsuk küldetését az elkövetkező évekre.”

ÉLETE KÜLDETÉSE

Az idős férfi soha nem gondolta, hogy ez lesz élete küldetése, de nagyon szerette a macskákat és utálta, ha szenvedni lássa őket. Rengeteg macskát etetett és figyelt arra, hogy mindegyiket egészségesen tudja tartani.

A nő elmondta, Ortiz macskái jól vannak, és látni, hogy jó gondozásban vannak és egészségesek, és az élettartalmuk is megnőtt. A nő következőképpen nyilatkozott:

“Az utcán élő kóbor macskák várható élettartama körülbelül 5 év. Az idős férfinak vannak olyan macskái, amelyeket 15 éve vagy annál is tovább etet.”

Ő EGY INSPIRÁCIÓ

Schlentz elmondása szerint, az idős férfi inspirálta munkája során, mivel látta minden nap a pozitív hozzáállást, amit az idős férfi mutatott a szomorúság ellenére. A nő elmondta:

“Azzal, hogy ismerem őt, jobbá tette az életemet, hogy olyan könnyedén csinálja azt, amit ő csinál. Ő egy szerető, gondoskodó és becsületes ember.”

A nő később elmondta, hogy az idős férfi azt szerette volna, hogy a Connecticut Feral Cats hivatalos nonprofit szervezetté váljon. Köszönetet mondott minden támogatónak remélve, hogy még évekig folytathatják ezt a küldetést.

EGY SÉRÜLÉS TARTOTTA TÁVOL A MACSKÁKTÓL

2020-ban Schlentz megosztotta az interneten, hogy az idős férfi csonttöréssel küzd. Az idős férfi úgy vélte, hogy az oka az lehet, hogy hónapokkal korábban fémhulladékot ejtett magára.

Ortiz hoszabb ideig nem mozoghatott, és nagyon fájdalmasnak érezte, hogy “elengedje” a macskákat. Ilyenkor Schlentz és férje vette át az etetési feladatokat, később pedig szervezet egyik tagja is segített nekik.

Később a nő ismét megosztotta az interneten, hogy Ortiz márciustól ismét tud járni és tudja a macskáit etetni. Az idős férfi ebben az évben lett 80 éves, de kora és sérülése ellenére nem látszódott rajta.

AZ EGYETLEN VALÓDI MEGOLDÁS

Az idős férfi legfőbb feladata, hogy minél több macskának tudjon örök otthon találni. Mindent megtesz, hogy segíteni tudjon a macskáknak, ha tél van akkor menedéket készít számukra.

Azonban tudja, hogy az egyetlen megoldás ha a kolónia növekedését lelassítanák. Rengeteg nagylelkű adományt kapott az idős férfi, hogy folytatni tudja a macskák etetését.

A világon minden embernek van egy célja, az idős férfinak a macskák gondozása volt.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin