A szomszédok felhívták a rendőrséget, hogy leállítsák a hot dog árus kisfiút, de ők inkább segítettek neki


0
Hirdetés

Egy fiatal fiú közel állt ahhoz, hogy megfosszák az álmaitól a felnőttek, akik tönkre szerették volna tenni vállalkozói törekvését.

A tinédzser Jaequan Faulkner 2018-ban a háza előtt nyitotta meg gyorséttermi standját, ahol hotdogokat, üdítőket és chipseket árult. Eredetileg 2016-ban nyitotta meg.

Az gyorsétteremmel az volt a célja, hogy iskolaruhákra gyűjtsön pénzt, azonban később akadályokba ütközött.

A REMÉNY ELSZÁLL

2018-ban egy email végett majdnem bezárták a fiatal fiú standját. Az email a minneapolisi egészségügyi hivatalhoz érkezett, amiben az állt, hogy a 13 éves fiú engedély nélkül működtett egy üzletet.

Hirdetés

Ekkor Jaequan azt hitte be kell zárnia végleg a gyorséttermi standját, de váratlan meglepetés érte őt.

VÁRATLAN VÁLASZ

Az egészségügyi hivatalnak az igazgatója, Dan Huff segíteni szeretett volna a fiatal fiúnak, és továbbit nyilatkozta:

“Mielőtt reagáltunk volna a panaszra,  nem akartunk addig választ adni amíg ki nem találjuk, hogyan segíthetnénk a fiatal fiúnak”.

Hirdetés

A fiú könnyekben tört ki amikor születésnapjára egy kiskutyát kapott az elhunyt édesapjától.

Az egészségügy és a NEON nonprofit szervezet úgy döntött segít a fiatal vállalkozónak, hogy megfelelő állapotba kerüljön a gyorséttermi standja. A fiatal vállalkozónak kifizették a 87 dolláros engedélyt, amely segít neki abban, hogy törvényesen tudja az embereket ételekkel kiszolgálni.

FELEMELJÜK GYERMEKEINKET

A fiatal fiúnak még nagyon sok ember segített, és még a “The Steve Harvey Show”-ban is részt vett. Nagybátyja nagyon büszke Jaequan-ra és a következőképpen nyilatkozott:

“Nagyszerű volt, mert nem gondoltam, hogy ilyen messzire jut, de nagyon komolyan gondolta, hogy belevág”.

A televíziós műsorvezető, Steve Harvey megdicsérte a fiatal fiút, hogy sikerült elérnie a célját. Azonban a műsorvezető nemcsak a fiút hanem a közösséget is megdicsérte, hogy egy értékes leckét adtak a fiú számára, hogy soha nem szabad feladni.

A JÖVŐBE TEKINTVE

Mr. Faulkner’s Old-Fashioned Hot Dogs elég népszerű vállalkozásnak tűnik, Facebook-on már elérte az 5 csillagos értékelést. A fiatal fiú azonban tovább szeretné fejleszteni és bővíteni vállalkozását. A következő szavakkal nyilatkozott:

“A következő lépésben megpróbálok egy kis helyet szerezni az éttermemnek”.

Reméljük minden megfog valósulni amit Jaequan eltervezett, és ha sikerül, akkor a közösség ismét mögötte fog állni és támogatni őt.

A történet nagyon szép példa arra, hogy az álmainkat sosem szabad feladni. Pont úgy, ahogy tette azt Jaequan is.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin