A színvak apa először látja színesben a gyerekeit, és azonnal elérzékenyül


0
Hirdetés

Minden nap sétálunk, egy színes világ tárulkozik elénk. Ezek az árnyalatok azonban egyesek számára unalmasak. Egy család elhatározta, hogy a szerető színvak családtagjuknak megváltoztatják az életét.

Sokan úgy gondolják, hogy a színvakok csak fekete-fehérben képesek észlelni a világot. Ez valójában hazugság. A színvakok számára színek keverednek és így elveszítik azok megkülönböztetését.

Egy EnChroma nevezetű termék segít a színvakoknak megtapasztalni az őket körülvevő világ élénkségét.

A SZERELEM RENGETEG ÁRNYALATA

Az Egyesült Államokban élő Opie Hughes vörös és zöld színvakságban szenved. Családja elhatározta, hogy beszerzik ezt a szemüveget családtagjuknak. 2015-ben a család online 350 dollárt gyűjtött össze. Mielőtt felvette volna a szemüveget, a nővére, Katherine Empey következő szavakat idézte:

Hirdetés

“[Elmentünk] a házához vacsorázni, és hoztunk neki színes dolgokat.”

Empey megörökítette ezt az érzelmes eseményt. Mikor a család kiment a levegőre, a szerető apukát rokonok, valamint a gyermekei körülvették.

KÜLÖNLEGES MÁSODPERCEK

Mielőtt felvette volna a szemüveget,  játékosan úgy tett, mintha megpróbálná feltenni az őt körülvevő gyerekekre.

Mikor az apa saját szemére helyezte a szemüveget, a hangulat rögtön megváltozott. Hughes-t azonnal elöntötte az élmény, hogy színekben lássa az őt körülvevő világot és a gyermekeit.

Hirdetés

A nővére azt kérte tőle, hogy nézzen a gyermekei szemébe. Először könnyes szemmel a kislánya szemébe nézett, majd később pedig a kisfiáéba.

AZ ÉLET, MINT A MOZGÓ MŰVÉSZET

Az édesapa csak arról a pillanatról beszélt, amikor meglátta gyermekei szemét, amit a szemüveg viselése előtt másképp látott. Hughes kifejezte:

“Olyan volt, mintha végre befejezettnek látnánk egy festményt, amelyet 30 évig nézegettünk befejezetlenül.”

Ennek az apának tapasztalata világossá teszi, hogy amit mi természetesnek veszünk, az másoknak egy komoly esemény lehet az életükben.

A NAPFÉNYT KERESVE

Az életet sokféleképpen tudjuk a teljesen átélni. Az egyik, hogy befogadjuk és értékeljük azt ami körül vesz bennünket. Így tett a 95 éves Dottie Schneider is.

Az idős asszony egyik nap úgy döntött, hogy lányával, Kimberly Waterburyvel elmegy a tengerpartra nyaralni. Schneider számára azonban az nehéznek bizonyult, hogy kerekesszékben eljusson a partra.

AZ EMBERISÉG A LEGJOBB FORMÁJÁBAN

Dottie számára különleges élmény volt, mikor a helyi úszómesterek felvették őt a szállodából, és a székéhez vitték, közel a tengerparthoz. Lánya elmondta, hogy ez a kedves cselekedet különleges érzéssel töltötte el az édesanyját, és olyan élmény volt, amelyet soha nem fognak elfelejteni.

Függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk korlátozva, mindig van módunk arra, hogy élményekkel gazdagodjunk, valamint, hogy megérezzünk az élet adta lehetőségeket.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin