A rendőrfőnök térdre ereszkedik, hogy megvigasztalja a rémült kislányt miután megállt a forgalom


0
Hirdetés

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de úgy érzem, hogy a mai világban a rendőrség egyszerűen nem kapja meg azt a dicséretet és elismerést, amit megérdemel, amiért biztonságban tart minket.

Ne értsenek félre, nagyon is megértem, hogy néhány ember cselekedetei árnyékot vetnek a szolgálat egészére, és egyetértek azzal, hogy a rendőrség bizonyos aspektusain sokat lehetne javítani.

Azonban mégis úgy érzem, hogy nem szabad elfelejtenünk azt, hogy a rendőrök többsége rendkívül veszélyes körülmények között dolgozik nap mint nap – mindezt azért, hogy mi, mint társadalom továbbra is szabadon és biztonságban élhessünk.

Ezért tartjuk elengedhetetlennek, hogy megosszuk azokat a történeteket, amelyekben a rendőrtisztek együttérzést, kedvességet és bátorságot tanúsítanak.

A rendőrségi fotó vírusként terjed

Hirdetés

Egy új, vírus szerűen terjedő fotó jelent meg kedden a Georgia állambeli Morrowban egy olyan esetről, ami egy rutinszerű közúti ellenőrzésnek indult, de a róla áradó pozitív üzenet egyszerűen nem hagyható figyelmen kívül.

A beszámolók szerint a Morrow-i Rendőrkapitányság tisztjei a hét elején letartóztattak egy gyorshajtót. A szóban forgó sofőr a megállítás után vitatkozni kezdett a rendőrökkel, ami konfrontációhoz vezetett barátnője és kislánya szeme láttára, akik vele utaztak a járműben.

Az egyik szemtanú, Sam Juarez elmondta az újságíróknak, hogy a kislány szemtanúja volt a jelenetnek, és természetesen megrázták őt a történtek.

 

Hirdetés

Mégis, miközben további rendőrök a helyszínre érkeztek, David Snively rendőrfőnök meglátta a kislányt, és időt szakított arra, hogy megnyugtassa és vigasztalja.

A Morrow-i rendőrség a Facebook-oldalán osztotta meg:

“Ma késő délután Snively rendőrfőnök segített egy sofőr letartóztatásában.”

“A járműben egy kislány és az édesanyja is ott tartózkodott. Miközben az anya a rendőrökkel beszélt, Snively rendőrfőnök észrevette, hogy a gyermek sír.”

“Letérdelt és megvigasztalta a kislányt, válaszolt a kérdéseire és elmagyarázta neki, hogy mi történik – mindezt anélkül, hogy tudta volna, hogy ez a fotó elkészült” – írták.

A legjobb rész? A fotó megörökítette az együttérzés pillanatát, amit a rendőrfőnök és a kislány megosztott egymással.

 

“Ilyen interakciók minden nap megtörténnek, a kapitányságunk minden osztályán; büszkék vagyunk arra, hogy egy közösségi tagnak eszébe jutott, hogy elkészítse ezt a képet, és megossza velünk!” – tette hozzá a kapitányság.

Talán nem meglepő módon a fotó hatalmas sikert aratott a közösségi médiában, több ezren reagáltak az eredeti posztra.

Sőt, a fotó sikere miatt magához Snively-hez is eljutott a hír, aki a LinkedIn oldalán írt:

“Nehéz nap volt a mai, de késő délután ott voltam, ahol lennem kellett. Ez a kislány odasétált hozzám egy közúti ellenőrzés után, és a könnyeivel küszködve kérdezte, hogy az édesanyja barátja – akit éppen letartóztattak – hazamehet-e valaha.”

“Megszakadt a szívem. Megígértem neki, hogy biztonságban van, és hamarosan hazetér. Bólintott, majd átölelt a kis karjaival, a vállamra hajtotta a fejét, és zokogott.”

“Egyszerre szomorított el és bátorított fel a pillanat, hogy biztonságban érezte magát mellettem; ez egy szörnyű, de egyben gyönyörű pillanat volt. Fogalmam sem volt róla, hogy ez a kép elkészült, amíg néhány órával később el nem küldték nekem.”

“Sok minden van az életemben, amit nem értek, rengeteg kudarc és csalódás. De egy dolog mindig is világos volt számomra: Tudom, mi a célom ezen a földön. Ma Isten olyan helyre vezetett, ahol lennem kellett, és biztos vagyok benne, hogy az a kislány többet tett értem, mint amit én tehettem érte.”

 

Nevezzenek régimódinak, de az ilyen típusú rendőrségi interakciók azok, amelyekből többet kellene látnunk.

Nap mint nap több ezer rendőr kockáztatja az életét az Egyesült Államokban. Az olyan emberek, mint Snively, bizonyítják, hogy a kosárban lévő néhány rohadt alma ellenére azok a férfiak és nők, akik hazánkat szolgálják valóban megérdemlik a tiszteletet.

Köszönjük, Snively rendőrfőnök úr, hogy időt szakított arra, hogy megvigasztalja ezt a kislányt!

 

Kérjük, ossza meg ezt a cikket, ha megmosolyogtatta.

via: newsner.com 

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin