A pincér odamegy a magányos 91 éves veteránhoz, hogy beszélgessen, és nem veszi észre, hogy a beszélgetést kihallgatják


0
Hirdetés

Az étteremben ülve egy férfinak háborús emlékei, történetei voltak, amelyeket bár lenyűgözőnek talált, úgy érezte, senki sem akarja meghallgatni – egészen addig, amíg egy fiatalember oda nem ment hozzá.

A világjárvány kezdete óta, a korlátozásoknak köszönhetően, sokan megismerkedtek a magány és az elszigeteltség érzésével.

Sokan nem is sejtik, hogy sok idős ember már hosszabb ideje küzd ezzel az érzéssel – valóban szükségük van némi empátiára és társaságra.

ARANY SZÍV

2019-ben egy idős férfi, aki rendszeres látogatója volt az intézménynek, magányosan étkezett a pennsylvaniai Belle Vernonban található Eat’n Park étteremben. Pincére Dylan Tetil, aki 24 éves, figyelmes és gondoskodó volt.

Hirdetés

A pincér és az idős férfi elkezdtek beszélgetni a veterán 2. világháborús élményeiről.

A pincér, aki még csak három hónapja dolgozott az étteremben, térdre ereszkedett, hogy meghallgathassa a 2. világháborús veterán rendelését.

SOK TÖRTÉNET, AMIT ELMESÉLHETNÉNK

Az idős ember megnyílt, és elnézést kért a rossz hallása miatt, elmagyarázva, hogy az a harcok miatt alakult ki, és nem volt nála hallókészülék.

Az idős ember azt is bevallotta, hogy nem sok emberrel tudott érintkezni. Megérintette a felszolgáló szívét, ezért amikor visszatért az ételrendelésével, a pincér felajánlotta, hogy leül a vendég mellé.

Tetil szerint beszélgettek a veteránnak a 2. világháborúban szerzett élményeiről, arról, hogy nem érzi magát megbecsültnek.

Hirdetés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dylan Tetil (@tetil1027) által megosztott bejegyzés

EGY KÍVÁNCSI BÁMÉSZKODÓ

Sokunk számára megszokott dolog, hogy élményeinket online is megosztjuk, Tetil úgy döntött, hogy ezt nem teszi meg. Nem gondolta volna, hogy valaki kihallgassa a beszélgetésüket.

A gesztust figyelő személyek között volt Lisa Meilander is. Képeket készített a beszélgetésről, amelyeket megosztott a Facebookon.

A VILÁGHÁLÓRA KERÜLVE

Az egyik pillanatképen a fiatalember térdelve beszélgetett a veteránnal, míg a másik képen az asztalnál ült és beszélgetett a vásárlóval.

A poszt vírusszerűen terjedt, 13 000 reakciót, valamivel több, mint 1000 megosztást és 1000 komment határát súrolva.

ONLINE ŐRÜLET

A kommentszekció tele volt csodálattal a fiatalember kedves tettei iránt. Sokan azt mondták, hogy a poszt elragadott érzelmeket váltott ki bennük, Linda Young pedig így kommentált:

“Ez tényleg könnyeket csalt a szemembe. Tudom, hogy Dylan igazán feldobta ennek az úriembernek a napját! Annyira figyelmes és előzékeny.”

Többen csak kifejezték, hogy mennyire tetszett nekik a történet, valamint sokan dicsérték a pincért aranyszívű döntéséért.

Jelentős számban hivatkoztak a hitükre is, sokan áldásukat adták a jószívű és kedves pincérre. Az egyikük kommentáló így nyilatkozott:

“Isten tudja, hogy van jó is odakint.”

Az étterem pincére nem csak az internet dominóhatását váltotta ki a kommentszekciókban, hanem az étteremben ülő többi vendéget is befolyásolta. Jelentős részük felajánlotta az idős embernek, hogy kifizeti az étkezését.

EGY ÉLET MEGVÁLTOZTATÁSA

Az idős emberhez hasonlóan, aki teljesen egyedül maradt, néha elfelejtjük, hogy az idősek társadalmunkban a legkiszolgáltatottabb emberek közé tartoznak.

Hasonló helyzetben találta magát egy 73 éves nagymama 2021 decemberében, aki egy tornádó után vált hajléktalanná.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Charlie Rocket 🚀 (@charlie) által megosztott bejegyzés

Az Álom Segély Alapítvány nevű szervezetnek sikerült annyi pénzt összegyűjtenie, hogy az idős asszony új otthont vehessen. A hír hallatán könnyekben tört ki, és háláját fejezte ki.

Nem sokan vagyunk képesek arra, hogy az idős embernek, vagy a nagyszüleinknek házat vegyünk, de azt megtehetjük, hogy meghallgatjuk a történeteiket.

Számos ember csak azt szeretné, ha meghallgassák, hogy ne érezzék egyedül magukat.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin