A nő meghívja a hajléktalan férfit vacsorára, akinek az élete megváltozik


0
Hirdetés

Egy férfi, akinek nem volt hol laknia, és minden reményt elvesztett az utcán kellett élnie, de a végül egy váratlan fordulat történt az életébe.

A 46 éves David McDonald és a 35 éves Kim Cormier jelzáloghitel-ügynök útjai egy nap keresztezték egymást. A két ember között azonnal barátság alakult ki. De egyikük sem gondolta, hogy később mi lesz a barátságukból.

Olyan előítéleteket tapasztalt meg, amiket olyan emberek iránt táplálnak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy lakásban éljenek.

McDonald és Cormier is Kingstonban lakik. Bob Roach terepi technikus volt, és olyan szervezetnél dolgozott, akik otthont építenek az utcán élőknek. Ebben a kanadai városban körülbelül 400 hajléktalan él.

Hirdetés

EGY SÖTÉT HELYEN

A 400 hajléktalan közül az egyik McDonald volt, azonban még mielőtt hajléktalanná vált egy benzinkútnál dolgozott, tehát biztos jövedelme volt. Azonban mikor a benzinárak emelkedni kezdtek, az üzlet csődbe ment, és így elvesztette a munkáját. A férfi a nehéz időszakra a következőképpen emlékezett vissza: “A benzinkút után szó szerint elvesztettem az egész életemet, azt az életet, amit akkor ismertem”.

A férfi szerint a hajléktalanokat figyelmen kívül hagyják, azok az emberek, akik azt hiszik a hajléktalanokról, hogy lusták.

FRISS KEZDET

Cormier azonban nem volt előítéletes, ezért nem gondolkozott azon, hogy segítsen-e a férfinak. Cormier tavaly júliusban találkozott a férfival miután megkérte, hogy vigyázzon a holmijaira.

A szamaritánus úgy döntött, hogy meghívja a hajléktalant egy vacsorára. Ekkor Cormier és férje, Andrew Embury felajánlották, hogy segítenek neki. Kicsit később pedig megengedték neki, hogy a kertjükbe lakjon egy jobb minőségű sátorban.

Hirdetés

A 35 éves nő azonban többet akart segíteni, így pénzt gyűjtött, hogy a férfi egy kisebb otthonban élhessen. A cél az, hogy egy nap övé legyen a ház. Cormier 18 000 dollárban határozta meg az adománygyűjtés célját.

VÉGTELEN HÁLA

A két barát nagyon hálás volt, hogy megismerték egymást. Cormier kijelentette: “Többet tett, mint amit valaha is megköszönhetnék”.

McDonald sorsa teljesen megváltozott, az adománygyűjtő kampány is jól sikerült, mivel bőven meghaladta a kezdeti összeget a 18 000 dollárt.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin