A nagyszülőket kénytelenek voltak idősek otthonába küldeni, de a fiuk valami csodálatos dolgot készített nekik


0
Hirdetés

Egy idős házaspárt elöntöttek az érzelmek, miután fiuk és a felesége meglepte őket egy saját lakással. Idősek otthona helyett, egy elegáns lakosztályt építettek nekik a pincéjükben.

A gyerekek számára az egyre idősödő szülőkről való gondoskodás nehéz feladatnak bizonyul, mivel ők több figyelmet, szeretetet és támogatást igényelnek. Az emberek sokszor szüleiknek egy másik lehetőséget kínálnak, mely az idősek otthona.

Néhányan elgondolkoznak azon, hogy az idős szüleiket helyes döntés- e idősek otthonába küldeni. Ezek a központok kiváló életkörülményeket biztosítanak az idősek számára, de nem biztos, hogy mindig képesek lesznek úgy gondoskodni róluk, mint egy családtag.

AZ IDŐSÖDŐ SZÜLŐK

Amikor Schon szülei egyre idősebbek kezdtek lenni, és ő egyre jobban aggódott értük. Anyja és apja, Bonnie és George Miller egészségügyi problémákkal küzdött, de mindig törődtek egymással. Schon ez meg is osztotta:

Hirdetés

“Egyikük sem tud egyedül élni a másik nélkül, és nem akartuk, hogy bármelyikük is idősek otthonában végezze.”

Bonnie és George, mindketten 87 évesek voltak. Ahogy az idő egyre jobban telt, rendkívül legyengültek, és szükségük volt valakire, aki gondoskodik róluk.

Egyszer Bonnie hatalmasat esett, ahol eltört a válla. George memóriája idővel egyre jobban romlani kezdett. Ők ketten annak ellenére  mindig is elválaszthatatlanok voltak, mivel nagyon szerették egymást.

AZ ÖTLET

Schon, Brémában élt feleségével, Jeannie-vel, mikor elhatározták, hogy kitalálnak egy tervet a férfi szüleinek támogatására.

Hirdetés

Miután megvizsgálták a különböző életlehetőségeket, úgy döntöttek, hogy az idős házaspárt nem küldik el az idősek otthonába, mivel ott senki nem tudna úgy gondoskodni róluk, mint ahogy ők.

Schon és Jeannie olyan házak után kezdtek el kutatni, ahol “sógorszoba” is van. Az ilyen szobák kis lakóterek, amelyek általában egy családi házban vannak kialakítva, hogy az idősek zavartalanul élhessenek ott.

Sok keresgélés után sem találták meg azt a házat, amelyet szerettek volna.

Így aztán elhatározták, hogy létrehoznak egy olyan “lakosztályt” , amit máshol nem találtak.

AZ ÚJ LAKOSZTÁLY

Kemény munkák után, amely során átgondolták, hogy mi lenne szükséges szüleik számára, elkezdték az alagsort átalakítani. Schon elmondta:

“Úgy döntöttünk, hogy lyukat robbantunk az alagsori falon, megszabadulunk a szórakoztató dolgainktól, mint a biliárdasztal, a hangszerek, karaoke, és beköltöztetjük őket, hogy gondoskodni tudjunk róluk”.

Schon elárulta, hogyan is választották ki feleségével az ajtókat és azoknak színeit, amelyet a szüleik szeretnének a szobában.

Amint, az várható volt a szülők mikor először meglátták szobájukat, nem hittek a szemüknek. Bonnie elkezdett sírni, és örült, hogy milyen szerető fia és menye van.

Valóban hihetetlen dolog, mikor az ember képes gondoskodni az idősödő szüleiről, és olyan módot választ, amellyel meghálálhatja nekik a szeretetüket.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin