A magányos 77 éves nagymamája után vágyakozó szerető unoka 2700 kilométert gyalogol, hogy megölelje őt


0
Hirdetés

Egy aranyos gyerek hatalmas dicséretet kapott, miután megható története vírusszerűen terjedt az interneten. Az unoka 2700 kilométert gyalogolt, hogy szeretett nagymamáját megölelhesse. Íme, hogyan alakult a történet.

A COVID-19 világjárvány falat emelt több család között szerte a világon. A társadalmi távolságtartás és a vírus terjedésének megakadályozása miatt az olyan alapvető szolgáltatásokat, mint a repülőjáratok és más közlekedési eszközök használatát korlátozták.

A  Romeo Cox családja is ilyen helyzetbe került. Az utazási korlátozások végett a 11 éves fiúnak nagyon hiányzott a nagymamája, de nem volt lehetősége repülőre szállni, hogy meglátogassa őt az oxfordshire-i Witneyben lévő otthonában.

Az unokának nagyon hiányzott a nagymamájára, aki egyedül élt Londonban, míg ő a szicíliai Palermóban volt. Így hát Romeo egy 2020 júniusi napon felhívta a nagymamáját, és tájékoztatta őt arról, hogy úgy döntött, elutazik Londonba, hogy meglátogassa.

A nagymamája, Rosemary úgy gondolta, hogy az unokája csak össze- vissza fecseg. Már több mint egy év telt el azóta, hogy Romeo utoljára látta szeretett nagymamáját.

Hirdetés

A NAGY TERV

Romeo kidolgozott egy tervet, hogy meglátogassa a nagymamáját, és ezzel egyúttal “megmentse a bolygót”. Az unoka úgy döntött, hogy a régi módszerrel teszi a dolgát, és megtervezi az utat Londonba.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Romeo Cox (@romeos_big_journey_home) által megosztott bejegyzés

A fiú egy térképet rajzolt, majd úgy döntött, hogy gyalog megy, és ahol szükséges, ott csónakkal fog közlekedni. Végül Romeo intett az apjának, Phil Coxnak, a háborús újságírónak, hogy kísérje el a nagy útra a nagymamához.

EGY IZGALMAS UTAZÁS

A bátor Romeo Olaszországon, Svájcon és Franciaországon keresztül gyalogolt el egészen Londonba. Az utazás során azonban kihívásokkal kellett megküzdeniük. Az apa-fiú csapatnak kutyákkal kellett megküzdenie, és kockáztatniuk kellett az életüket zord időjárással szemben, hogy eljussanak Rosemaryig.

Hirdetés

Az utazás izgalmas kaland volt a fiatal iskolás fiú számára. A BBC-nek adott interjúban Romeo mesélt egyedülálló élményéről és a menekültektől kapott támogatásról is.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Romeo Cox (@romeos_big_journey_home) által megosztott bejegyzés

Philnek és fiának meg kellett küzdenie egy makacs szamárral, amelyet enyhén meghurcoltak. Nem engedhették meg maguknak, hogy szállásokban aludjanak, így a kalandvágyó duónak a szabadban, fák alatt kellett nyugovóra térniük. A szamárról szólva elmondta:

“A harmadik és a negyedik napon … minden nap nyolc órán keresztül egyfolytában próbáltuk húzni, de nem akartuk bántani.”

Néha olyan szerencsések voltak, hogy családok fogadták be őket éjszakára. Romeo és az apja nem gyalog tették meg az egész utat. Az útjuk merész túrák, kerékpározás és gyalogtúrák keveréke volt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Romeo Cox (@romeos_big_journey_home) által megosztott bejegyzés

A TALÁLKOZÁS

Sajnos Romeo és apukája Phil, nem tudták azonnal megölelni Rosemaryt, amikor megérkeztek Londonba. Ehelyett még két hétig karanténban kellett maradniuk, mielőtt elértek volna a nagymamához.

A nagymamája házához közeledve a pillanatról készült felvételek azt mutatták, hogy az édes Romeo boldogan szalad a nagymama tárt karjaiba. Rosemary nem is lehetett volna boldogabb, hogy ilyen bátor és szerető unokája van.

A legmelegebb ölelést osztották meg egymással, és utána Rosemary továbbment, hogy tojást és pirítóst készítsen az unokájának. Volt miről beszélgetniük, különösen Rómeó életre szóló kalandjáról.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Romeo Cox (@romeos_big_journey_home) által megosztott bejegyzés

VISSZAADOMÁNYOZÁS

Romeo számos megható pillanatot szerzett az útja során, és nagyszerű emberekkel ismerkedett meg. Az egyik legnagyobb felfedezése a menekültek voltak.

Összebarátkozott Randolph-fal, egy ghánai menekülttel, aki mindent megtett, hogy segítsen az utazó csapatnak. Ezt követően Romeo kitalálta, hogyan hálálhatná meg Randolph-nak és a menekülttábornak a  bizalmat és a kedvességet.

A fiú 13 731 fontot gyűjtött össze a Refugee Education Across Conflicts Trust jótékonysági szervezet számára. Több közösségi médiaplatform is dicséretet mondott a bátor iskolás fiú jószívűségéért és szeretetéért.

via

 

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin