A kisfiú önzetlenül megállítja a forgalmat, siet, hogy segítsen a lépcsőn felsétálni az idős hölgynek


0
Hirdetés

Egy 8 éves kisfiú megkérdezte az édesanyját hogy segíthet-e az idős hölgynek felmenni a lépcsőn, mivel látta, hogy gondot okoz számára. A pillanatot felvette egy idegen, majd megosztotta a közösségi médiában.

Minden szülő úgy neveli a gyerekeit, hogy kedvesek legyenek másokkal, és arra tanítsák őket, hogy ne bántsanak másokat a tetteikkel és szavaikkal, azonban ez nem mindenkinek sikerül.

A kisfiú édesanyja is arra tanította a gyermekét, hogy segítsen másokon, és nagy örömet okozott számára, amikor látta, hogy fia segíteni szeretne egy idős hölgynek, akinek gondot okozott a lépcsőmászás.

AZ AUTÓÚT

Maurice Adams Jr. a húgával és édesanyjával, Contricia Hill-lel ült az autóban, amikor az érettségi után hazafelé tartott. Ekkor vette észre az idős hölgyet a kisfiú, aki egy forgalmas úton kelt át, és megkérdezte az édesanyját: “Kimehetek oda, és felsegíthetem a lépcsőn?”

Hirdetés

Az egész család látta a idős nőt, azonban a kisfiúnak jutott először eszébe, hogy segítsen neki. Miután édesanyja megengedte, hogy segítsen, kiszállt az autóból és oda sietett az idős hölgyhöz.

EGY JÓ CSELEKEDET

Az idős nő elmosolyodott a kisfiú jószívű gesztusán. Maurice egyik kezét a járókeretre, a másikat az idősebb nő vállára tette, és így segített neki felmászni a lépcsőn.

A videón szépen látható, ahogy Maurice türelmesen segít az idős hölgynek, amíg nem jut el a legfelső lépcsőfokig.

Duncan megosztotta a videót a WSBTV-vel, majd nem sokkal később vírusosan elterjedt a közösségi médiában. A videón az is látható, ahogy az idős nő beszélget a kisfiúval, miközben segít neki.

Hirdetés

EGY RITKA LÁTVÁNY

A videó végén az idős hölgy megölelte a kisfiút. A világon nem gyakori dolog, hogy ha a kisgyerekek kedvességből segítenek az idősebbeknek.

Miután a idős nő megveregette Maurice vállát, a kisfiú mosolyogva tért vissza édesanyja autójához. Az édesanya büszke volt, hogy kisfia segített az idős hölgynek, és a következőképpen nyilatkozott: “Olyan jól éreztem magam tőle belül, és amint ezt láttam, azt mondtam, hogy csak jutalmaznom kell valami mással. Manapság nem túl gyakran látni ilyet, mert az emberek nem hisznek a segítségnyújtásban”.

A JUTALOM

A kisfiú nem gondolta, hogy valaki megfogja jutalmazni a kedves gesztusáért. Duncan előhúzott a zsebéből egy 100 dolláros bankjegyet, és Maurice-nak adta, hogy értékelje kedves erőfeszítését. Később Hill elmondta, hogyan reagált az idős hölgy, miután Maurice segített neki: “Azt mondta neki, hogy ő különleges.”

Hill büszke volt a fiára, amiért segített az idős hölgynek., és úgy vélte, a gyerekek helyes nevelése kulcsfontosságú dolog.

A SEGÍTŐKÉSZ KISFIÚ

Maurice nem gondolkodott kétszer, mielőtt segített volna az ismeretlen nőnek. Csak arra várt, hogy édesanyja engedélyt adjon. Azt mondta: “A nő bajban volt, ezért úgy döntöttem, hogy segítek neki”.

Annak ellenére, hogy ajándékokat és figyelmet kapott másoktól, Maurice azt mondta, hogy a legjobban azt az érzést élvezte, amit akkor érzett, miután segített az idős hölgynek.

A MEGJEGYZÉSEK

Nem csak a kisfiú volt meghatva, hanem mindenki aki látta a pillanatról készült felvételt. A videóhoz a különböző közösségi médiaplatformokon több megjegyzés is érkezett.

Gus Walker a Youtube-on a következőt írta: “Ezt a kis angyalkát jól nevelték. Tényleg sokkal több Maurice-ra van szükségünk a világunkban”.

Egy másik személy azt írta: “Ezt a kisfiút jól nevelték, hogy tisztelje az idősebbeket és helyesen cselekedjen! Nagyszerű szülői magatartás egyenlő nagyszerű gyerekekkel! Szép munka, anya és apa, remek fiatalembert neveltetek, akire mindannyian büszkék lehetünk!”.

A kisfiú önzetlen cselekedete bemutatta, hogy a gyerekek nagyon kedvesek és jószívűek. A felnőtteknek pedig nem kell aggódniuk, ha a gyerekek valamit eltanulnak tőlük.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin