A férfi meglát egy hajléktalan nőt, akitől megtagadnak egy pohár vizet az étteremben, és valami fantasztikus dolgot tesz


0
Hirdetés

Egy férfi kedvessége mosolyt csalt egy hajléktalan nő arcára, és örökre megváltoztatta az életét. Az ő története sok embert inspirált arra, hogy a maguk módján gondoskodjanak a kevésbé kiváltságosok szükségleteiről.

2016 telén egy cardiffi lakos, Jonathan Pengelly a McDonald’s egyik sorában állt, amikor szemtanúja volt a legszörnyűbb jelenetnek. Előtte egy hajléktalan nő, aki már hosszú ideje állt a sorban, egy csésze forró vizet kért. A vállalat alkalmazottja egyenesen elutasította a nő kérését, így szomorúan távozott.

EGY JÓSZÍVŰ EMBER

Nem Polly volt az egyetlen, akivel így bántak, de Pengelly szíve teljesen megszakadt, amikor látta, hogy a hajléktalan nőtől minden alapvető emberi jogot megtagadnak.

A történetet egy Facebook bejegyzésben mesélte el, amit ma már töröltek. A posztban azt írta, hogy nem érti az alkalmazottak viselkedését, különösen egy olyan milliárdos cégtől, mint a McDonald’s.

Hirdetés

Pengelly annyira meghatódott, hogy rögtön odasietett a hajléktalan nőhöz, hogy segítsen neki. Megkérte a hajléktalan nőt, hogy rendeljen bármit, amit csak szeretne. A nő csak egy sajtburgert kért.

Később Pengelly elment egy élelmiszerüzletbe ahol annyi étel vásárolt, hogy a hajléktalan nőnek egy darabig nem kell éheznie. Miután kimentek az étteremből, leültek a kinti padlóra és meghallgatta a hajléktalan nő történetét.

A járókelők ki is nevették a nőt, amikor elsétáltak mellette. Végül Pengelly meghívta Pollyt és párját magához, ahol lezuhanyozhattak és megvacsoráztak.

Hirdetés

A főzés után az összes ételt becsomagolták, ami elég volt ahhoz, hogy napokig jóllakjanak. Emellett takarókat, párnákat és egy hátizsákot is felajánlott nekik, hogy elférjen benne a sok étel, és soha ne kelljen éhezniük.

Pengelly megmutatta, hogy a kedvesség nem kerül semmibe. A kedves gesztus körülbelül 20 fontba került, ami nem nagy összeg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

McDonald’s (@mcdonalds) által megosztott bejegyzés

SEGÍTSÜNK MÁSOKNAK

Minden embert arra buzdított, hogy ossza meg a történetét, és hívja fel a figyelmet a hajléktalanságra az egész Egyesült Királyságban. Arra is kérte az embereket, hogy ne nézzék le azokat akik az utcán élnek, hanem inkább segítsenek nekik.

Ezzel nem csak a nézetei változtak meg, hanem szerzett egy barátot, Pollyt, akivel azóta is tartsa a kapcsolatot.

Pengelly posztja pillanatok alatt vírusként elterjedt az interneten. Voltak olyan emberek akik dicsérték a kedvességet, míg mások az éttermet szidták.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

McDonald’s (@mcdonalds) által megosztott bejegyzés

A McDonald’s azonban tagadta az állításokat, miszerint egy hajléktalan nőtől megtagadták a vizet. Egy szóvivő a vállalatnak nincs olyan iránynyelve, hogy kitiltsa a hajléktalanokat. Később azt is hozzátették, hogy a vállalat alkalmazottai kötelesek az összes embert kiszolgálni, aki betér az üzletbe.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin