A férfi észreveszi, hogy a nagypapa egyedül van az étteremben, és ekkor valami csodálatosat tesz


0
Hirdetés

A szavaknak nagy erejük van, és képesek megváltoztatni az emberek életét. Egy férfi soha nem felejtette el néhai édesanyja üzenetét, és ez az egyszerű mondat hihetetlen tettre inspirálta.

A kedves gesztusok egy ember számára jelentéktelennek tűnhetnek, de gyakran éppen ezek adnak reményt és inspirációt másnak a folytatáshoz. Nem mindig tudjuk, hogy a tetteinknek milyen hatása lesz.

AZ IDEGEN KÉSZÜL VALAMIRE

Kevin Cate 2022 júliusában éppen a Waffle House-ban étkezett, amikor valami meglepő dologra lett figyelmes. Később észrevette, hogy néhány asztallal arrébb egy idős férfi ül. Cate nagyon kíváncsi lett, miután meglátta mit is csinál az idős férfi, ezért úgy döntött megkérdezi tőle.

Hirdetés

MÁR ÉVEK ÓTA CSINÁLTA

A férfi, aki úgy döntött, hogy névtelen szeretne maradni, 1 és 5 dolláros bankjegyeket csatolt a nyomtatott bankjegyekhez. Cate rájött, hogy az idős felnőtt már évek óta csinálja és Cate következőt mondta: “Láttam ezt a férfit egyedül ülni egy Waffle House-ban. Így hát köszöntem és megkérdeztem, mit csinál azzal a pénzzel”.

2014 óta az idős férfi több mint 13 000 osztott szét idegeneknek. Cate picivel később megkérdezte, hogy mi az az üzenet, ami a pénzhez van csatolva. Miután a választ meghallotta, teljesen ledöbbent.

EGY FONTOS ÜZENET MEGOSZTÁSA

Az idős férfi mindenkinek ugyanazt az üzenetet küldte, amivel inspirálta az embereket. Azonban az idős férfi úgy döntött, hogy megajándékozza az embereket néhány dollárral is. Az idősebb férfi azt is elmagyarázta, hogy miért mindenkinek pont azt az üzenetet küldte. Az édesanyjának ez volt az utolsó mondata, amit a fiának mondott, mielőtt elhunyt.A férfi kifejezte: “Nem azt mondta, hogy ‘szeretlek’. Azt mondta: ‘Szeress mindenkit’. Szóval ezt teszem én is.”

Hirdetés

AZ ONLINE REAKCIÓ

Cate megosztotta az idősebb férfival való beszélgetését, amely aztán vírusként terjedt el az interneten. Az emberek többsége megköszönte neki, hogy emlékeztette őket a világ gyakran láthatatlan szépségére. Az interneten az egyik személy azt írta: “Csak el kellett mondanom, hogy köszönöm, hogy ezt közzétetted. Amióta a nővérem meghalt a Boise-i bevásárlóközpontban történt lövöldözésben, úgy érzem, mintha egy hógolyó-effektus elvitte volna az összes fényt a világból.”

Más emberek is megosztották a történeteiket, amivel a többi embert inspirálták.

A VILÁG JOBBÁ TÉTELE

Az emberek megdicsérték az idős férfit. Volt olyan, aki elmondta ha több pénze lenne, akkor ő hogyan tenné jobbá a világot. Megjegyezték: “Éppen két nappal ezelőtt az unokaöcsém megkérdezte tőlem, mit tennék, ha nyernék a lottón, és sok pénzem lenne. Azt mondtam neki, hogy először is óriásplakátokat tennék ki szerte az országban, amelyeken egyszerűen ez áll: Szeresd a szomszédodat.”

Egy másik személy megosztotta, a tapasztalatait, amit akkor szerzett, amikor a barátja hajléktalan volt. Egy ember pedig hozzászólt és így fogalmazott: “A barátom azt mondja, hogy mindig ad pár dollárt másoknak. Neki ez semmi, de nekik talán a mindenük.”

A SZERETET ÉS A KEDVESSÉG MINDIG VÁLTOZÁST HOZ

Ahhoz, hogy a világot megváltoztassuk , nem kell pénzhez kötődnünk. Bár az idősebb férfi úgy döntött, hogy megajándékozza az embereket néhány dollárral.

Az idős férfi szeretetről szóló üzenete változtatta meg az emberek életét. Egy személy következőképpen osztotta meg: “Hűha, fogalmatok sincs, mennyire szükségem volt arra, hogy ezt olvassam. Annyi időt töltöttem el a Twitter-en, és olyan szomorúnak és tehetetlennek éreztem magam. Elfelejtem az örömöt, amit a rászorulók segítése közben éreztem”.

A történet sok embert ösztönöz a világon, hogy újra higgyenek az emberiségben. Megmutatta, hogy egy kis jótettel sokat segíthetünk barátainknak, családtagjainknak, vagy akár idegeneknek is.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin