A 88 éves férfi tévedésből rossz embernek küldött pénzt, de ekkor az élete nagy fordulatot vett


0
Hirdetés

A 88 éves dédnagyapa egy kattintással elveszítette a pénzét. A helyi közösség és a bank segített az idős férfinak, amikor már ott volt, hogy a lakását is elveszíti.

A dédnagyapa megtarthatta az otthonát, amikor egy jószívű ember segített neki. Az idős férfinak 71 400 dollárt gyűjtöttek össze. Az idős férfinak erre az összegre azért volt szüksége, mivel az idős férfi rossz személynek küldte el a pénzt.

Az a kis hiba sokba kerülhetett volna az idős férfinak, ha nem segítek neki. Queenslandben élő Gordon Layton jelentős összeget utalt át egy ház megvásárlására.

NEM KAPTA VISSZA A PÉNZÉT

Layton júniusban kifizetett egy nagyobb összeget, azonban az összes pénz egy ING bankszámláról a helytelen ANZ számlára ment. Néhány órával később lányával, Jacqui Morrison-White-al észrevették a hibát, de ekkor már sajnos késő volt. A bank közölte az idős férfival, hogy nem tudják visszaszerezni a pénzét.

Hirdetés

HARAGUDTAM A BANKRA

Az ANZ bank kérte a címzettet, hogy küldje vissza a pénzt, de a személy visszautasította. Pár napon belül pedig ki is vették az összes pénzt. Laytont lesújtotta a hatalmas pénzügyi csapás.

Morrison-White megosztotta, hogy haragszik a bankra, mivel az ügyfeleiket meg kellene védeniük. Úgy gondolta, hogy a bank megakadályozhatta volna, hogy eltűnjön a pénz.

ADOMÁNYGYŰJTÉSBE KEZDETT

Morrison-White szerint ez igazságtalan, hogy az apja viseli a veszteséget,. Mivel a 88 éves nyugdíjas, hajléktalanná válna, és képtelen lenne törleszteni az adósságait, a család úgy döntött, hogy adománygyűjtésbe kezd.

Hirdetés

Az embereket kérték, hogy segítsenek, hogy az idős férfi ne veszítse el az otthonát. Minden jogi eljárást el tudott kerülni, a család és az ismeretlenek segítségének köszönhetően.

A BANK VISSZAFIZETTE NEKI

Morrison-White később a bankkal is egyeztetett, de meglepetésére pozitív választ kapott. A bank kijelentette, hogy részben a belső folyamataik voltak a hibásak, így visszaadták neki a pénz nagy részét.

Morrison-White elmondta: “Nem az egészet, de minden bizonnyal annak a 71 400 dollárnak egy hatalmas részét visszakapjuk az ANZ-től, és mi nem tudjuk eléggé megköszönni nekik”.

A PÉNZ CÍMZETTJE VÁDAKKAL NÉZ SZEMBE

Az idős férfi örült a bank nagylelkű gesztusáért, és köszönetet mondott az embereknek is, hogy segítettek neki.

A címzettet Ron Stakenburg-nek hívják és nem úszta meg. Lopással vádolják és az ügye október 18-án folytatódik a bíróságon.

via

 

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin