A 6 fős család napokig nem eszik, a kétségbeesett nagymama ellop 5 tojást és elkapja egy rendőr


0
Hirdetés

Az nő annyira kétségbe volt esve és segíteni szeretett volna családjának, hogy úgy döntött megszegi a törvényt. Azonban sajnos éppen egy rendőr járt arra, de a kezében nem bilincset tartott, hanem egy teljesen más dolgot.

A nagymama szeretete, nagyon erős volt családja iránt, hogy bármire képes volt értük. Még börtönbe is kerül, ha ezzel segíteni tud családjának. 2014-ben egy nagymama, Helen Johnson az alabamai Tarrant-ból, tudta, hogy nagyon nagy lépéseket kell most megtennie.

A családja két napja éhezett, amikor a nagymama úgy döntött, hogy tennie kell valamit ez ügyben. A nagymama két gyermekével, két unokájával és unokahúgával élt.

AZT TETTE, AMIT TENNIE KELLETT

A család havonta kapott egy 120 dolláros értékű segélycsekket. Azonban egyik hónapban ez a csekk elkeveredett a postán, így a család kétségbe volt esve, hogy miből fognak ennivalót venni.

Johnson nagyon megrémült, hogy családja legkisebb tagjai nem fognak élelemhez jutni, ezért úgy döntött kockára teszi a szabadságát, hogy megmentse őket.

Hirdetés

A nagymama összeszedett 1,25 dollárt, de amikor elment a boltba, hogy tojást vegyen, azzal kellett szembesülnie, hogy nincs elég pénze.

Ekkor a nagymama, megpróbálta fizetés nélkül elvinni az öt darab tojást. Sajnos nem járt sikerrel, visszaemlékezése szerint:

“A tojások összetörtek amikor a kabátzsebembe tettem.”

Hirdetés

Később tréfásan hozzátette: “Nem vagyok jó tolvaj”.

TETTEN ÉRTEK

A rendőr, William Stacy megtudta érteni a nagymama érzéseit és könnyen megakadályozta, hogy a nagymama elhagyja az üzletet.

A nagymama zokogni kezdett, és kétségbe esett, amikor a rendőr mondta neki, hogy várjon a parkolóba. Ekkor azt hitte, hogy le fogják tartóztatni, azonban a rendőr egy doboz tojással a kezében tért vissza a parkolóba, amit Johnson családjának szánt.

EGY LÁNCREAKCIÓ KEZDETE

A nagymama később úgy tekintet a rendőrre, mint a hőse. Nagyon hálás volt neki amiért segített. A rendőr döntése okát a következőképpen nyilatkozta:

“Néha nem a törvényt kell alkalmaznunk, hanem az emberséget. “

Egy járókelő az utcán mobiltelefonnal rögzítette a szívmelengető gesztust, majd később megosztotta az interneten, ami 100 ezres nézettségű lett.

EZÚTTAL BÖRTÖNBE KERÜL?

A rendőrséget elárasztották, az emberek hívásai, akik segíteni szerettek volna. Az emberek ételeket, pénzt, és ruhákat ajánlottak fel a családnak. Azonban a nagymama azt hitte minden rosszra fordul, amikor meglátta a rendőrt a háza előtt.

Johnson biztos volt benne, hogy le fogják tartóztatni, azonban tévedett. A rendőr és kollégái rengeteg élelmiszert vittek a családnak. A nagymama a következőt nyilatkozta:

“Amikor utoljára láttam ennyire tele a házam, 12 éves voltam, és a nagymamámnál laktam. Egész nap sírtam.”

Ismét egy újabb járókelő rögzített egy érzelmes pillanatot, amikor a rendőr és a nagymama megölelik egymást. Később ezt a pillanatot megosztották interneten, ami ismét rengeteg emberhez eljutott.

A KEDVESSÉGE MÖGÖTT REJLŐ OK

A nagymama megkérdezte a rendőrt, miért segített neki. A rendőr azt válaszolta, hogy amikor gyerek volt, akkor az ő családja is élelemért küzdött. A nagymama ismét megkérdezte a rendőrt, hogy ezt a sok jó tettet, hogyan tudná viszonozni. Ekkor a rendőr arra kérte, ne lopjon többet. Stacy a következőt nyilatkozta:

“Néha a legjobb út az, ha nem tartóztatjuk le, és reméljük, hogy nem fogja ismét megtenni.”

Ha nem hallgassuk meg, soha nem tudjuk meg miért döntött így. Azonban, ha meghallgassuk a történetét és így segítséget tudunk nyújtani, amiért akár egy ölelést is kaphatunk.

A történet nagyon szép bizonyíték arra, hogy az emberek még mindig próbálnak valahogyan segíteni egymáson. Próbáljuk meg mi is először felfedni az emberek történetét és nem egyből ítélkezni.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin