77 éves nő eladta fél vagyonát, most egy aprócska házban él


0
Hirdetés

Egy idős hölgy eladta fél vagyonát, hogy a kutyájával egy aprócska tengerparti házba költözzön.

Régen elmúltak azok az idők, amikor az emberek megfeleltek a társadalmi normáknak. Ma már minden arról szól, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és a boldogságot az apró dolgokban találjuk meg.

Míg egyesek ragaszkodnak a hagyományos normákhoz, mások a modern életmódot kedvelik. A mai világ végtelen választási lehetőséget kínál számunkra, és a szabadságot, hogy önmagunk lehessünk.

ÚJ KÖRNYEZET

Már láthattunk, olyan fiatalokat akik minimalista életmódot követnek, azonban most egy idős hölgy teszi ugyanezt. Penny Alaszkából az oregoni Waldportba költözött. Inkább egy kis házat választott, minthogy egy hatalmas otthona lenne a tengerparti városban. Penny nagyon örült, hogy egy kis házban élhet. Penny a következőt mondta:

Hirdetés

“Szia, Penny vagyok, és ez itt az én apró házam. December óta vagyok itt, a dolgaim felétől megszabadultam, de pont ezért imádom.”

EGY KIS, FÁBÓL KÉSZÜLT BERENDEZÉS

Az idős hölgy önként vállalta, hogy egyszerűbb életmódot fog élni, még akkor is ha a dolgai felétől meg kell szabadulnia. Penny háza fából készült, és régi bútorokat tartalmaz.

Az idősebb nő elmondta, hogy nem tudta gyakran használni a padlást. A nappalijában egy kényelmes nyugágy és egy televízió volt. Bár az otthona kívülről aprónak tűnt, belülről tágas volt.

Hirdetés

EZÜST LÁNY

Az idős nő háza fenyőfából készült, kivéve a fürdőszobát, az cédrusfából. A ház magasabbnak tűnt mint amekkora valójában volt a magas mennyezetnek köszönhetően. A lakótérben voltak könyvespolcai.

Penny kis menedékhelyét “EZÜST LÁNY”-nek nevezték el. Konyhaterülete hatalmas volt, tűzhellyel és szellőzővel rendelkezett, hogy segítsen a füst és a szagok ellen. Penny kis konyhájához több konnektor is tartozott.

AZ APRÓCSKA HÁZ BELSEJÉBEN

Annak ellenére, hogy elektronikus készülékeket használt, mint a hűtőszekrény, a sütő, Penny-nek mindössze 20 dollárba került a villanyszámlája a fűtéssel együtt. Az apró ház tolóajtókkal volt felszerelve. Ezek elválasztották a konyhát, a fürdőszobát és a hálószobát.

A fürdőszoba picit kicsi volt, azonban volt ott egy kád, zuhanyzó, WC, mosdó és egy ablak, amely a szabadba nyílt. Penny halószobájában volt egy szekrény ahol a kabátokat tárolta. A házban volt egy menekülő ablak, ha esetleg tűz ütne ki.

TOVÁBBI TÁROLÓHELY

Az idős nő a plafonok melletti helyeket dobozok tárolására használta. A kis házban a leglenyűgözőbb a padlás volt, ott volt Penny ágya és kutyájának a futópadja. A padlás nagyon kényelmes volt, mivel az volt a legszigeteltebb pontja a háznak. Amikor tél volt vagy esett az eső fent töltötte el az időt az idős hölgy és kutyusa.

Miközben Penny hihetetlenül jól érezte magát a kutyájával egy kis helyen, és megspórolta az idejét a fontos dolgokra, megosztotta, hogy tervezi eladni az otthonát.

MINIMALISTA ÉLETMÓD

A nő elmondta, hogy a fiatalabbak számára praktikusabb a tetőtér, azonban az idősek a fizikai panaszaik végett nehezebben tudnak ilyen helyen élni, mivel nem tudják kihasználni a minimalista életmód minden területét.

Azonban az idős hölgy mindenkit arra ösztönöz aki minimalista életmódot szeretne folytatni, hogy ne féljen elkezdeni.

Az emberek sokszor elgondolkoznak azon, hogy melyek azok a dolgok, amelyek számítanak.Azonban nem feltétlenül tesz valakit boldoggá, ha mindent megengedhet magának.

A történetből megtanulhattuk, hogy a kevesebb néha több. Nem kell sok dolgot megvennünk, hogy boldog életet tudjunk élni.

via

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is.

0
admin